Upphandlare vid Ekonomiavdelningen

Stockholms universitet söker upphandlare som har ett brinnande intresse för forskning och naturvetenskap och som vill bidra till att Stockholms universitets forskare får tillgång till rätt utrustning och materiel för att bedriva framstående forskning.

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga samt humanvetenskap. Universitetet omsätter ca 5,1 miljarder kronor

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner, Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandlingssektionen. Sammanlagt arbetar ca 40 personer på Ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter
Stockholms universitet söker nu en upphandlare till den centrala inköps- och upphandlingssektionen. Ett förändringsarbete har sedan ett par år påbörjats inom Inköps- och upphandlingsverksamheten för att utveckla gemensamma processer och arbetssätt för universitetet. Utvecklingen omfattar även översyn av inköpsarbetet från behov till avveckling. Du kommer därför in i en spännande utvecklingsfas där du förväntas bidra med idéer kring förbättringar.

Arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och andra tjänster. Du kommer i upphandlingarna att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter.

Du blir en del av Inköps- och upphandlingssektionen som består av 14 medarbetare som besitter stor erfarenhet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för naturvetenskap med relevant högskoleutbildning inom biologi, fysik, kemi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig samt erfarenhet av offentlig upphandling.

Det är meriterande om du har:

  • Flera års erfarenhet av upphandling
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
  • erfarenhet av avtalsprocesser

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Engagemang och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av upphandlingschef, Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57, susanne.ekman@su.se, eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59, pia.grankvist@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem som du når via Sök jobbet i denna annons. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.