Strategisk inköpare till Försvarsmakten

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Om tjänsten

Vid FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Avdelningarna Externa varor och tjänster (t.ex. kvalificerade tjänster och HR hälsa), IT varor och tjänster (t.ex. mjukvaror, hårdvaror, telefoni, teknisk bevakning och ledningssystem) söker nu strategiska inköpare till Stockholm. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar samt söka de svar och samarbeten som kräv för att lösa uppgiften. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Resor i jobbet kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.

  • Minst tre års aktuell erfarenhet av att genomföra upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
  • Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
  • Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

  • Kategoristyrt inköp
  • Avtalsrätt eller förvaltningsrätt
  • Kund- och leverantörsutveckling
  • Projektarbete eller projektansvar.

Personliga egenskaper

Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef Externa varor och tjänster 070-695 9778, Magnus Svenman, Avdelningschef IT varor och tjänster 070-148 9491.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 – 45 10 00
SEKO Eva Britt Steen
SACO – För frågor hänvisar vi till SACO-S-FM@mil.se
Försvarsförbundet OFR/S Håkan Antonsson
OFR/O Torbjörn Bäckman

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-04-24.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
——————————————————–
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 


Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-04-24

Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef Externa varor och tjänster 070-695 9778, Magnus Svenman, Avdelningschef IT varor och tjänster 070-148 9491.

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb