Strategisk inköpare till Upphandlingsmyndigheten – föräldravikariat

Vi behöver förstärka vår interna inköpsfunktion under en period, då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. Kanske är du i början av din karriär eller vill ta chansen att under en period få ta del av vår spännande verksamhet och vara med och bidra så att vi fortsätter att ligga i framkant?

På Upphandlingsmyndigheten är offentlig upphandling vårt kärnområde, och du har därför expertis inom upphandlingsområdet i din närhet. Inköpsfunktionen, tillhör Avdelningen för Verksamhetsstöd, som i dag består av 13 medarbetare.

Arbetsuppgifter
I rollen som strategisk inköpare kommer du att, tillsammans med ytterligare två strategiska inköpare, delta i arbetet med att bibehålla och vidareutveckla vår interna inköpsfunktion. Samtidigt stödjer ni verksamheten med att genomföra olika typer av inköp/upphandlingar. Du kommer tillsammans med beställare från verksamheten att ansvara för framtagande och genomförande, vilket omfattar hela inköpsprocessen från behovsanalys till avtalsförvaltning.

Arbetet innebär att

 • ge råd, stöd och support vid frågor som inkommer till vår interna inköpsfunktion
 • aktivt delta i funktionens verksamhetsutveckling som exempelvis kan innebära att ge förslag till relevanta styrdokument, riktlinjer och rutiner
 • ansvara för att samordna och leda genomförandet av upphandlingar enligt de givna regelverken och myndighetens riktlinjer
 • ansvara för avrop och förnyade konkurrensutsättningar, från egna avtal, men också från statliga ramavtal
 • arbeta aktivt, i dialog med beställaren, samt hantera avtalsfrågor och kontakt med leverantörer
 • arbeta operativt med vårt e-handelssystem Proceedo, samt stötta övriga medarbetare i användandet av systemet.

Du arbetar enligt de metoder, stödmaterial och annat som Upphandlingsmyndigheten tillhandahåller inom ramen för sin verksamhet.

Du ska ha

 • avslutad utbildning som certifierad inköpare/upphandlare, jurist eller liknande utbildning
 • 5 månader praktisk och aktuell erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling
 • god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska

Du bör ha

 • minst 1 års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar av tjänster under och över tröskelvärdet, enligt LOU
 • viss erfarenhet av att leda projekt
 • viss erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign och/eller e-handelssystemet Visma Proceedo.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken, lösningsorienterad och som vill vara med att bidra till och ta ansvar för det gemensamma resultatet. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att planera och analysera ditt arbete både på kort och lång sikt. I din roll kommer du att ha såväl interna som externa kontakter, vilket gör att det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om Upphandlingsmyndigheten
Upphandlingsmyndigheten jobbar för att de offentliga affärerna ska göra största möjliga nytta för samhället. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Tillsammans med andra verkar vi för att fler ska använda den offentliga köpkraftens styrka och möjlighet att bidra till samhällets hållbara omställning och en säker försörjning.

Vi är en modern myndighet som samlar en bredd av kompetenser. I dag är vi cirka 80 medarbetare. Hos oss är det viktigt med samverkan och samarbete i genomförandet av vårt uppdrag, både internt och externt. Vi har en flexibel arbetsplats med tillgång till ljusa och aktivitetsbaserade lokaler i Solna Business Park, nära allmänna kommunikationer. Läs mer om vårt uppdrag och oss som arbetsgivare på vår webbplats.

Anställningen
Anställningen är ett föräldravikariat på 1 år. Tillträde gärna så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsam-mansättning som speglar samhällets mångfald. Vi tillämpar förtroendearbetstid.

Ansökan 
Tycker du att detta låter intressant? Skicka din ansökan i vårt rekryteringverktyg senast den 23 februari, bestående av personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag: 23/2-23

Kontakt:
Eva Lindgren, avdelningschef för avdelningen verksamhetsstöd, 08-586 217 10

Adina Gustafsson, HR-specialist, 08-586 217 88

Henrik Grönberg, Saco-S, 08-586 217 16

Daniel Mott, ST 08-586 217 70

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb