Strategisk upphandlare till Telge Inköp

Södertälje växer och till år 2036 ska 20 000 nya hem byggas i vår kommun – ett utmanande mål där Telge Inköp är en viktig möjliggörare. För att lyckas med detta behöver vi utöka och rekryterar nu ytterligare en senior upphandlare till vår entreprenadgrupp. Vi erbjuder en roll där du tillsammans med dina kollegor verkligen kan göra skillnad!

I den här rollen arbetar du för att göra skillnad i det stora, och alltid med affären och kunden i fokus. Kollegial gemenskap och lärande, god sammanhållning med stor frihet och självständigt ansvar är andra viktiga delar som präglar oss. Vi på Telge Inköp arbetar kategoristyrt, affärsdrivet och nära våra kunder för att utveckla affären genom upphandling. Ständiga kvalitetsförbättringar enligt lean genomsyrar vårt arbete. Vårt mål är att bli en av de mest progressiva inköpsaktörerna.

Det här är en spännande tjänst där du har möjlighet att utvecklas vidare kunskapsmässigt i hela inköpsprocessen, får ta ett stort eget ansvar och bli del av vårt gäng som med humor och god sammanhållning drar på oss upphandlarkavajen för att leda upphandlingsprocessen på ett proffsigt vis. Vi på Telge Inköp jobbar tillsammans för att skapa ett öppet och kreativt klimat – vi delar kunskaper och utvecklas tillsammans”
Thua-Maria Johem, chef, Entreprenad

Arbetsuppgifter och ansvar

Som senior upphandlare får du en central roll i hela inköpsprocessen, från analys och strategi till upphandling och uppföljning. Du leder, driver, utvecklar och förbättrar inköpsprocessen och kundernas affärer, liksom representerar Telge Inköp i olika interna och externa forum. I ditt uppdrag ligger också att driva utveckling internt för att vässa oss att bli ännu bättre på det vi gör.

Du blir en del av Entreprenadgruppen (fastigheter, anläggningar, markentreprenader och tjänster) och ger stöd och råd till våra kunder. Prognos- och planeringsarbete, marknads- och omvärldsbevakning och uppföljning med leverantörer är andra arbetsuppgifter som kommer att fylla din vardag.

Vi är Telge Inköp

På Telge Inköp jobbar idag cirka 30 engagerade kollegor, alltid med affären och nytta för kunden i fokus. Vi har en inköpsvolym på cirka fyra miljarder kronor och många intressanta kunder inom skilda branscher. Om du vill driva affärer och växa med oss, vår region och våra kunder är du varmt välkommen till oss.

Vi söker

Vi söker nu en erfaren och driven upphandlare som tycker att samarbete är nyckeln till framgång. Vi tror att du som söker har relevant akademisk examen eller motsvarande utbildning alternativt flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom inköp.

Du har goda kunskaper inom LOU och/eller LUF. Du har med största sannolikhet arbetat med upphandling inom offentlig sektor och brinner för ett verksamhetsnära och affärsmässigt inköpsarbete.

Vi tror också att du har erfarenhet av projektledning, är affärsmässig, analytisk och strukturerad. För att trivas hos oss behöver du också tycka om att arbeta resultatinriktat, både självständigt och i team. Du känner igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig.

Du behärskar svenska i både tal och skrift och självklart är du en god IT-användare som är van att utnyttja tekniken för effektiva processer.

Meriter

I den här rollen kommer du att arbeta med entreprenadupphandlingar och naturligtvis är det meriterande med: kunskap och erfarenhet av regelverk som styr entreprenader (AB, ABT och ABK), erfarenhet av avtal för fastighetsförvaltning (AFF), arbetat i en organisation inom fastighet/anläggning, som tekniker, ingenjör, inköpare eller liknande, erfarenhet från politisk styrd organisation. Men vi vill inte stänga ute dig som ännu inte kommit in på detta utmanade och intressanta område – man kommer långt med intresse och vilja att lära!

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 20 mars.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Då är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells (Malin.Magnusson@jeffersonwells.se, 076-780 68 64). Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Tomas Zackrisson för SACO.

Våga välja Telge

Våga välja Telge! Hos oss får du ett utvecklande arbete i expansiva Södertälje kommun, där 100 000 invånare väntar på att du ska göra skillnad i deras vardag. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, ett ledarskap som utmanar med omtanke, lean-tänk och bra förmåner är andra saker som väntar på dig, i en koncern med högt i tak och mångfald så att idéer och människor har plats att växa.


Kontaktperson:  Malin Magnusson, Malin.Magnusson@jeffersonwells.se, 076-780 68 64

Sista ansökningsdag: 2022-03-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb