Strategiska inköpare till enheten Inköp i Sörmland och Västmanland

Vill du arbeta med en bredd inom strategiskt inköp samtidigt som du får vara med och bidra till utvecklingen av inköpsverksamheten i två regioner? Nu söker vi dig som vill bli en del av ett modernt kategoristyrt inköpsteam där du blir en viktig del av inköpsprocesser för regionernas olika verksamheter.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Där du gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare hos oss får du ansvaret för att planera, driva och följa upp olika upphandlingsprojekt mot tidsatta mål. I arbetet behövs ett stort engagemang i att analysera och upphandla, samt att teckna och implementera avtal i processerna. I arbetsuppgifterna ingår också att följa upp aktuella avtal och ha leverantörsdialoger. Du utgår från våra gemensamma mål för att tillhandahålla en affärsmässig- och resurseffektiv inköpsprocess.

Du kommer att ingå i ett arbetslag om 18 strategiska inköpare och kollegorna finns på kontor i Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm och i Västerås. Arbetet innebär att du stödjer verksamheter i både Sörmland och Västmanland och på så vis kan resor under arbetstid bli aktuellt. Utifrån din tidigare erfarenhet och dina önskemål finns möjlighet att påverka tjänstens arbetsinnehåll och ansvarsområden, detta för att du ska trivas och utvecklas på bästa sätt hos oss.

Om arbetsplatsen

Inköp är en central service-, stöd-, och expertfunktion för både Region Sörmland och Region Västmanland. Det innebär att vi ansvarar för regionernas upphandlingar av varor, tjänster och byggentreprenader för ett samlat värde om ca 5 miljarder per år. Inköpsenheten är en resurs i form av affärsstöd, i alla typer av inköpsfrågor. Vi har också det övergripande ansvaret för e-handel i Region Sörmland.

Inköpsenheten består av 56 medarbetare med placering i region Sörmland och Västmanland. Vi arbetar kategoristyrt vilket innebär att vi grupperar våra inköp utifrån leverantörsmarknaden för att uppnå största möjliga nytta. Du kommer i rollen som strategisk inköpare agera som upphandlingsspecialist inom något eller några av våra kategoriområden. Tillsammans arbetar alla med att utveckla inköpsenheten genom en effektiv resursanvändning för att stödja regionernas verksamheter till ekonomi i balans.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från universitet/högskola inom ekonomi, inköp, juridik eller annan eftergymnasial utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, alternativt förvärvat motsvarande kunskaper från arbetslivet. Starkt meriterande för tjänsten är erfarenhet av att projektleda inköps- och upphandlingsarbete från offentlig verksamhet där du har tillämpat LOU/LUF/LOV. Annan inköpserfarenhet, gärna i kombination med entreprenadjuridik samt inom AB, ABT, ABK och ABFF ser vi som positivt. Har du även arbetet med upphandlingsverktyget Visma TendSign eller likvärdigt system är det meriterande för tjänsten, såsom erfarenhet från konsult- och entreprenadupphandlingar. I rollen behöver du också kunna uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som i skrift och du är en van användare av Officepaketet.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som har förmåga att tänka långsiktigt och kan driva ditt eget arbete på ett handlingskraftigt och uthålligt sätt. Du har lätt för att skapa struktur och du söker ett arbetet som både innefattar den strategiska- som såväl den administrativa delen. I dina projekt samarbetar du inom inköpsenheten samt med övriga medarbetare inom hela regionerna, vilket ställer höga krav på din samarbetsförmåga och att du som person gärna bidrar till en positiv arbetskultur. I upphandlingsarbetet är du en kunskapsresurs för andra och du är nyfiken på omvärldsbevakning inom ditt område och därför underhåller du din kunskap kontinuerligt.

Anställningsvillkor

Två tillsvidareanställningar på heltid hos Region Sörmland, samt ett föräldravikariat under 1 år. Tillträde och placeringsort enligt överenskommelse. Möjliga placeringsorter är Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm och Västerås. Som nyanställd får du ta del av vårt nya introduktionsprogram i syfte att du så snart som möjligt ska känna dig som en del av vårt inköpsteam.

 

Välkommen med din ansökan senast 21 november 2021.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

 

Kontaktpersoner

Ronnie Svensson, Enhetschef, 016-10 49 49
Facklig kontakt, Växel Tfn 0155-245 000

Sista ansökningsdag: 21 november 2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb