Svealandstrafiken söker Upphandlare

Upphandlare med känsla för framtidens avtal

Vi söker dig som tycker att offentlig upphandling är det roligaste som finns och som vill utveckla Svealandstrafikens avtal och kommande affärer.

Arbetet som upphandlare på Svealandstrafiken är omväxlande och utvecklande samt ger stort utrymme för egna initiativ och stora möjligheter att påverka det framtida inköpsarbetet.

Som upphandlare hos oss får du;

 • tillhöra ett glatt gäng som ansvarar för upphandling, inköp och lager.
  Vi hjälps åt och stöttar varandra.
 • ett utvecklande och omväxlande arbete.
  Du kommer att ha möjlighet att upphandla inom olika områden såsom t ex trafikavtal, IT, entreprenad och fordon med tillhörande reservdelslager.
 • leda, driva och genomföra upphandlingar; från förstudie till avtalstecknande.
 • leda upphandlingsteamet bestående av kollegor från olika verksamheter där vi hjälps åt att hitta den bästa affären.

Våra förväntningar på dig är att du har;

 • högskoleutbildning inom för tjänsten relevanta områden (juridik, ekonomi, teknik) eller 2-årig eftergymnasial utbildning med inriktning på upphandling. Alternativt har du motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • minst 3 års aktuell erfarenhet av arbete inom upphandling.
 • kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och då främst Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna (LUF).
 • mycket goda datakunskaper i MS Officepaket och kan TendSign.
 • förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

För att trivas i ditt arbete hos oss ser vi att du är en person som tar ansvar, vågar fatta beslut och driva projekt framåt. Du är trygg, både i din egen kunskap och i din kommunikativa förmåga. Du är affärsmässig och pålitlig i din leverans samt bygger förtroende och samarbete hos övriga verksamheter. Kort och gott: du brinner för upphandlingshantverket och vill tillsammans med oss andra upphandlings- och inköpsnördar, hjälpa oss att utveckla Svealandstrafiken.

Vi ser det som en extra bonus om du kan bidra med kunskap inom hållbara inköp och/eller uppbyggnad av avtalsuppföljning. Berätta vad du kan bidra med för att göra oss ännu bättre!

Om anställningen

Heltid, tills vidare. Placeringsort Örebro. Tillträde så snart som möjligt.

Resor förekommer i tjänsten. Ansök senast den 23 Maj 2021.

Kontakt
Martina Lindblom-Alanko, Ansvarig rekryterare, martina.lindblom-alanko@svealandstrafiken.se, 070-417 19 50

Svealandstrafiken – en stolt samhällsbyggare

Svealandstrafiken är ett aktiebolag som ägs av Region Västmanland och Region Örebro Län. Vår uppgift är att planera och utföra linjelagd trafik med buss i båda länen. Vi kör såväl stadstrafik som regiontrafik, antingen i egen regi eller via någon av de underentreprenörer som vi har avtal med. Vi är navet mellan våra ägare och resenärerna. All busstrafik bedrivs under två olika tjänstevarumärken: VL i Västmanland och Länstrafiken i Örebro.

Vi har 1050 medarbetare och 325 bussar fördelat över 6 bussdepåer och 2 kontor. Mångfald är viktigt för oss och i vårt team ingår medarbetare från jordens alla hörn. Och även om vi har en bit kvar, är vi stolta över att vara bland de företag i branschen som har störst andel kvinnliga medarbetare.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonser i samband med denna rekrytering.


Sista ansökningsdatum: 2021-05-23

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb