Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitet tillhör ett av Sveriges största och mest expansiva lärosäten. Historiskt stora investeringar görs i nya byggnationer vilket innebär utmaningar för inköp och upphandling.

Har du ett brinnande intresse för upphandling och en förmåga att driva arbetet från kravställning till genomförande?  Nu söker Ekonomienheten vid Göteborgs universitet en upphandlare med fokus på fastighet och byggnationer.

Ekonomienheten ansvarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Tjänsten som upphandlare finns inom upphandlingssektionen på enheten. Upphandlingssektionen består av totalt nio medarbetare; åtta upphandlare, en upphandlingsjurist samt en upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö på Rosenlundsgatan med kompetenta kollegor. Upphandlingssektionen jobbar i framkant och utvecklar kontinuerligt inköps- och upphandlingsområdet på Göteborgs universitet

Arbetsuppgifter

Sektionen och du som upphandlare genomför alla upphandlingar över direktköpsgränsen. Upphandlingarna omfattar både ram- och köpavtal, allt från konsulttjänster till avancerad forskningsutrustning. Upphandlingar genomförs både på svenska och på engelska. Befintligt upphandlingsstöd är TendSign och universitetet har e-handelssystemet VismaProceedo.

Upphandlingssektionen och du som upphandlare svarar för följande uppgifter:

  •  Behovs- och marknadsanalys, samordning, löpande planering, upprättande av upphandlingsstrategi, genomförande av upphandlingar och avtalsuppföljning
  •  Arbete med att ansluta ramavtalsleverantörer till e-handelssystemet
  •  Utbilda och informera verksamheten
  •  Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor.
  • Utveckling av sektionens gemensamma arbetsmetoder, processer, rutiner samt mallar och dokument.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i upphandlarrollen förutsätts att du har erfarenhet av inköp och upphandling, gärna från bygg och fastighetsbranschen. Har du kunskap och erfarenhet inom LOU och entreprenadjuridik, allmänna bestämmelser, AB, ABT, ABFF och ABK, ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd. Vi söker dig som är: civilingenjör, jurist, ekonom eller har annan relevant akademisk examen.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och pragmatisk i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta personer att arbeta mot samma mål. Du har en förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt och skapa förtroendefulla relationer med institutioner, fakulteter och övriga enheter inom universitetet. Du måste tillfullo behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid 100%, med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Eva Nordlund, Upphandlingschef, 031-786 5884, eva.nordlund@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen “Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-11-24

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.