Upphandlare, Gotland

Region Gotland Upphandlingsstödsenheten

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Vilka är vi?

Region Gotland spenderar årligen ca 2,5 miljarder kronor på upphandlingspliktiga inköp. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Region Gotland. Vi söker utvecklingsinriktade upphandlare som vill göra goda affärer för Region Gotland tillsammans med oss! Du får tillgång till en av Sveriges bredaste upphandlingsportföljer i offentlig sektor mitt i ett världsarv på vackra Gotland.

På upphandlingsstödsenheten arbetar 9 personer med strategiska inköpsfrågor, avtalskontroll, e-handel, support och rådgivning vid inköp samt ett stort antal upphandlingar. Vi genomför upphandlingar för såväl kommun som region och regional utveckling och har en upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina erfarenheter. Vi driver och deltar i olika projekt och nätverk.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få att vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med otroligt mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare arbetar du med Region Gotlands upphandlingar. Du arbetar med hela inköpskedjan från att genomföra förstudier och upphandlingar till avtalsförvaltning. Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp upphandlingar. Du deltar också aktivt i utvecklingen av Regions Gotlands inköp och har stor möjlighet att påverka innehållet i arbetet. Arbetet innebär många kontakter. Du genomför upphandlingar tillsammans med regionens förvaltningar och för dialog med näringslivet.

Du sätter stort värde i gott professionellt bemötande till alla, genomför ett arbete med hög kvalitet och ser vikten av löpande utveckling. Du bedriver ditt arbete självständigt och för samtidigt dialog med kollegorna och är en god samarbetspart.

Vem är du?

Du har universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten.

Krav erfarenhet av arbete med inköp eller upphandlingar.

Meriterande:
•Erfarenhet av arbete med upphandlingar eller inköp inom offentlig sektor
•Goda kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling
•Goda kunskaper av arbete med avtal
•Juridisk kompetens
•Erfarenhet av arbete i digitala upphandlingssystem
•Erfarenhet av strategiskt inköpsarbete
•Erfarenhet av projektledning

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inge förtroende och ha hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Då tjänsten omfattar många olika processer och arbetsmoment är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.


Tillträde 2022-05-01 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 3
Referensnummer: 2022/92

Kontakt
Nanna Sörling, 0498269553
Sista ansökningsdag 2022-02-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb