Upphandlare – IT Eskilstuna

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Enheten marknad och inköp inom Fortifikationsverket är en modern inköps- och upphandlingsorganisation som deltar aktivt i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling där vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som inköpare hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen innebär att driva inköp av IT-system och produkter samt utveckla våra avtal och inköpsmodeller. Du behöver för IT-enheten driva strategier kring IT-upphandling och göra marknadsanalyser, exempelvis kommer du göra förstudier inför upphandlingar inklusive nuläge, behov och tillsammans med IT-enheten ta fram upphandlingsstrategier.
Arbetet innebär även att driva och samordna sammanställning av upphandlingsunderlag, utvärderingsmodeller, leda och samordna anbudsutvärdering.
Du kommer att leda förhandlingar och arbeta med avtalsuppföljning för att säkerställa rätt leverans och kvalitet. Du kommer även tillsammans med dina kollegor på upphandlingsenheten bidra till ständiga förbättringar av upphandlingsmodeller och metoder för att effektivisera och höja kvaliteten på vår leverans till slutkund.

Kvalifikationer
Du har utbildning inom IT på lägst högskola/universitetsnivå och utbildning inom offentlig upphandling. Du har arbetslivserfarenhet av IT-upphandling och offentlig upphandling.
Du har erfarenhet av att genomföra förstudier, identifiera och formulera krav samt att driva och genomföra offentliga upphandlingar. Du har goda kunskaper inom IT-området som exempelvis verksamhetssystem, kommunikationstjänster och infrastruktur. Du har mycket goda kunskaper i svenska och du behärskar engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Har du dessutom utbildning inom IT-säkerhet är även det till din fördel.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara kreativ och flexibel kommer naturligt för dig. Arbetet ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med fokus på utveckling och att vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisation där samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Inköpschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-11-07. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen


Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Diarienr: 3111/2021

Kontakt: Inköpschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb