Upphandlare till inköpsenheten i Täby kommun

Nu söker vi en driven upphandlare som ska förstärka Täby kommuns inköpsenhet. Vi letar efter dig som är lösningsorienterad och kommunikativ, samt har ett intresse för IT upphandlingar. Du kommer att få arbeta med hela upphandlingsprocessen från ax till limpa, och stötta samt vägleda organisationen. Är det dig vi letar efter?

Om jobbet

Du kommer främst att arbeta med upphandling av tjänster och produkter inom IT-området tillsammans med enheten för it och digital utveckling, samt med kommunens alla verksamheter. Komplexiteten i projekten kommer att variera. Allt från strategiska upphandlingar av samverkansavtal för produkter och tjänster till standardiserade avrop kommer att förekomma. Täby har en multisourcad it-miljö med en hög grad av centralisering och med en bas i lokal it-drift i egna datacenter. Verksamhetssystem och strategiska funktioner upphandlas som tjänst utifrån lämplighet.

I din roll kommer du att driva inköpsprocessen och säkerställa att kommunen gör bra affärer i enlighet med gällande lagstiftning. Som upphandlare kommer du att arbeta projektorienterat, faktabaserat och tvärfunktionellt. Vi söker dig som vill utveckla och förbättra den offentliga affären i Täby kommun tillsammans med dina kollegor på inköpsenheten och verksamheterna.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av att:

• Projektorienterat och faktabaserat driva upphandlingsarbete från ax till limpa inom ramen för inköpsprocessen i samverkan med verksamheterna
• Identifiera förbättringsområden för att addera mervärde i inköpsprocessen
• Ge stöd och råd i inköpsrelaterade frågor
• Hålla dig uppdaterad om leverantörsmarknaden inom IT-området

Vem är du?

Som person är du driven och trivs med att arbeta med att utveckla/förbättra. Du har förmågan att agera på en strategisk nivå samt arbetar mål- och resultatinriktat. För att lyckas i rollen krävs det också att du har ett strukturerat, flexibelt, analytiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Är du, utöver allt ovan, en team-människa som är lyhörd och kommunikativ. Ja, då kan du vara den vi söker!

Kvalifikationer

• Du har en relevant utbildning för tjänsten, gärna en högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
• Du har god erfarenhet av att självständigt driva projektorienterat upphandlingsarbete
• Du har goda kunskaper om gällande upphandlingslagstiftning
• Du talar och skriver svenska obehindrat

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.
Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.
På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Inköpsenheten verkar för en strategisk och hållbar hantering av kommunens resurser genom en effektiv inköpsprocess där leverantörsdialog, behovs- och marknadsanalys samt avtalsförvaltning ska ha en central roll.
Vårt uppdrag är att i samverkan med verksamheterna säkerställa att anskaffningar sker affärsmässigt enligt gällande lagstiftning och kommunens mål och riktlinjer. Vi arbetar faktabaserat och tvärfunktionellt tillsammans med verksamheterna för att skapa effektivitet och största möjliga affärsvärde för kommunen.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-11-17 Urval sker löpande så kom in med din ansökan redan idag!
Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.


Sista ansökningsdag: 2021-11-17

Kontakt: Maria von Sterneck , rekryteringskonsult, 073 70 771 70, maria.vonsterneck@jurek.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb