Upphandlare till Micasa Fastigheter

Vill du vara med och forma morgondagens Stockholm och göra skillnad? Är du en erfaren och engagerad upphandlare som trivs i en roll med varierande arbetsuppgifter? Då kan det vara dig vi söker.

Om oss

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär. Hos oss kan ditt arbete hjälpa till att förenkla boendesituationen för människor som behöver stöd och omsorg. Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista.

Arbetsuppgifter 

Som upphandlare tillhör du ekonomiavdelningen och arbetar på inköpsenheten. Tillsammans med dina kollegor ansvarar inköpsenheten för att Micasas har tillgång till avtal för de varor, konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att bolaget ska kunna utföra sitt uppdrag. På enheten är vi i dagsläget två upphandlare, en inköpsassistent på 50% och en inköpschef.

I din roll kommer du att utifrån LOUs ramverk och interna riktlinjer driva och projektleda upphandlingar inom olika områden. Du är den som leder projektgruppen för respektive upphandling och ansvarar för hela processen från behovsanalys, framtagande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud till upprättande och överlämning av avtal till avtalsägare. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor, interna beställare samt leverantörer i ditt dagliga arbete. Vi vill ha kul på vägen och verkar för att skapa en arbetsmiljö och en upphandlingsprocess där trygghet och enkelhet är i fokus.

I rollen ansvarar du för att planera, driva och genomföra egna upphandlingar i samråd med interna beställare. Du kommer även att:

 • parallellt driva flera upphandlingar/förnyade konkurrensutsättningar etc
 • aktivt delta i enhetens arbete med att identifiera, utveckla och implementera effektiva upphandlings- och inköpsprocesser
 • delta som stöd/resurs i kollegornas pågående upphandlingar
 • ha en dialog med och skapa ett mervärde för våra leverantörer
 • säkerställa att konkurrensen utnyttjas på ett affärsmässigt sätt och så att varor och tjänster köps in kostnadseffektivt, till rätt kvalitet och med minsta möjliga miljöpåverkan
 • delta i bolagets arbete med avtalsuppföljning
 • följa utvecklingen inom inköpsområdet och bevaka rättsutvecklingen
 • utbilda och informera bolagets anställda.

Kvalifikationer

 • Du har en akademisk utbildning inom juridik, inköp, ekonomi eller motsvarande, alternativt YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling i kombination med flera års yrkeserfarenhet. Du kan även ha motsvarande kunskap om upphandling förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Du har flerårig erfarenhet från en liknande roll.
 • Du har självständigt genomfört flera upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar enligt LOU/LUF och är väl förtrogen med de olika delmomenten i inköpsprocessen och LOU/LUF.
 • Du har god kunskap om direktupphandlingar samt avrop från centrala ramavtal.
 • Du har goda kunskaper i Office-paketet.
 • Du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift.

Det är meriterande om du har

 • kunskap om AMA-AF, AFF, AB, ABT och ABK och dess tillämpningar
 • erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen.

Personliga egenskaper

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt arbete präglas av engagemang. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du ska kunna ansvara för flera upphandlingar samtidigt och snabbt kunna skifta fokus, och behöver därför vara strukturerad i ditt arbete och ha en förmåga att prioritera. Eftersom rollen är en intern stödfunktion behöver du vara serviceorienterad och en bra kommunikatör med god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Ansökan

Vi ber dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Örjan Rosvall, inköpschef, orjan.rosvall@micasa.se eller Teresa Kärrström, HR-generalist, teresa.karrstrom@micasa.se. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information

Micasa Fastigheter äger och förvaltar ca 110 fastigheter som omfattar knappt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är ca 1 miljard kronor. Våra miljö- och energiledningssystem är certifierade enligt ISO 14001 och 50001.

Micasa Fastigheters värdegrund bygger på engagemang, nyfikenhet, omtanke och kompetens. De fyra ledorden ska ses som ett förhållningssätt som genomsyrar alla områden och allt vi gör inom ramen för vår verksamhet.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller besök oss på Facebook.

Kontakt
Örjan Rosvall, rekryterande chef, 0850836108
Teresa Kärrström, HR, 0850836049
Facklig företrädare
Michael Ekfeldt (Vision), 0850836000
Anne Tawastman (SACO), 0850836000

Sista ansökningsdag: 2022-05-04
Utbildningskrav: Högskola/universitet, Yrkeshögskola
Referensnummer: 2022/2045

 


Sista ansökningsdag: 2022-05-04

Kontakt
Örjan Rosvall, rekryterande chef, 0850836108
Teresa Kärrström, HR, 0850836049
Facklig företrädare
Michael Ekfeldt (Vision), 0850836000
Anne Tawastman (SACO), 0850836000

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb