Upphandlare till militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I befattningen kommer du både självständigt eller med hjälp av kollegor och Försvarsmaktens centrala inköpsenhet att ansvara för upphandlingar/inköp av varor och tjänster. Du planerar, leder och genomför Must specifika upphandlingar från behovsanalys till avtalsuppföljning men vid behov tar du hjälp av Inköpsenheten vid t.ex. annonsering av upphandlingar. Upphandlaren ska utöver avtalsförvaltning ha tillsyn över att nya avtal tecknas utifrån behov och uppgift samt granska avtal vid avslut, att avtal följs upp och stängs på ett korrekt sätt. I arbetet ingår att lägga och följa upp beställningar/avrop mot befintliga avtal. Du kommer att verka som stöd gentemot chefer och medarbetare inom Must när det gäller upphandlings- och avtalsfrågor. Avtal kan komma att tecknas såväl med nationella som internationella leverantörer. I rollen kan du komma att arbeta internationellt och resor kan då förekomma med kort varsel.

Initialt kommer en stor del av befattningen innefatta, att tillsammans med kollegor, genomföra utvecklingsarbete i form av att strukturera och organisera inköps- och upphandlingsområdet samt bygga ett stabilt regelverk.

I rollen kommer du ständigt att förbättra och utveckla processerna och vara den operativa specialisten som hittar kreativa lösningar för att tillgodose verksamhetens behov samt för att skapa en effektiv inköps- och upphandlingsverksamhet.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen med exempelvis inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, teknik eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Du har minst 2 års erfarenhet av upphandling/inköp av varor och tjänster
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

  • Vi ser att du har en bred kunskap och erfarenhet av inköp och upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
  • Du har god erfarenhet av förbättringsarbete och att driva förändring

Vi söker dig
Vi söker dig med stor professionalism som vågar vara specialisten. Då rollen i stor utsträckning berör utvecklingsarbete ser vi att du har en god analytisk förmåga men besitter också skickligheten att omsätta detta i handling. Tjänsten ställer stora krav på kommunikativ förmåga då du i rollen utbildar andra samt knyta kontakter, såväl interna som externa. Du är en mycket driven problemlösare som trivs i att utveckla och driva arbetet framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att hantera olika arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du arbetar affärsmässigt inom ramen för LOU/LUFS. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-12.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt ök.

Upplysningar om tjänsten
Lämnas av rekryterande chef Viveca Svensson tfn 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten – MUST
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
* Ingen militär utbildning krävs

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Sista ansökningsdag
2020-10-12

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb