Upphandlare till Örnsköldsviks kommun

Kommunledningsförvaltningen, Upphandlingsenheten

Kommunledningsförvaltningen arbetar under kommunstyrelsen och har till uppgift att leda, samordna och följa upp den samlade kommunala verksamheten.
Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunledningsförvaltningen och är kommunens kunskapskälla avseende upphandling och inköp. Upphandlingsenheten genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Vi arbetar i stadshuset Kronan och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och motionstimme.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för kommunens och kommunkoncernens verksamheter.

Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av förfrågningsunderlag, avtalstecknande till förvaltning av avtal. Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande lagstiftning. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för inköps- och upphandlingsfrågor, är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och förstår nyttan av att följa gällande lagar, policys och riktlinjer som du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla till din omgivning.

Du är serviceinriktad, bra på att lyssna och att samarbeta och har en god förmåga att se och förstå helheter. Din kommunikationsförmåga är hög i både tal och skrift och du har mycket goda kunskaper i svenska. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Krav

• Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi, IT eller annan, för tjänsten, relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms tillräcklig

Meriterande

• Erfarenhet av arbete enligt LOU
• Erfarenhet av arbete i upphandlingsverktyget E-Avrop
• Erfarenhet av att genomföra upphandlingar inom områdena IT eller tjänstesektorn
• Erfarenhet av att arbeta med upphandling i kommun eller annan politiskt styrd organisation

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Löneform: Fast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örnsköldsvik
Län: Västernorrlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/468
Kontakt: Jens Hannemann, upphandlingschef, 0660-888 63
Fackliga företrädare:
Berit Gimbergsson, Vision, 0660-88299
Lisbeth Pettersson, SACO , 0660-88749
Sista ansökningsdag: 2020-01-06


Sista ansökningsdag
2020-01-06

Referensnummer
2019/468

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb