Upphandlare till Sala kommun

Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda pendlingsmöjligheter. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Sala kommuns verksamhet är bred, med allt från skola, vård och omsorg till de mer tekniska verksamheterna, kök och kontor. Det som särskiljer Sala från andra kommuner är att vi även har Sala Silvergruva och ett naturbruksgymnasium med riksintag. Detta innebär att kommunens olika verksamheter är i behov av många olika typer av varor, tjänster och entreprenader.

Vi söker nu en erfaren upphandlare som vill arbeta brett med upphandlingar i och till hela kommunens verksamhet. Sala kommuns Upphandlingsenhet arbetar övergripande i kommunen och består i dagsläget av sex tjänster; en upphandlingschef, fyra upphandlare och en inköpare och ingår i Ekonomikontoret. Upphandlingsenheten jobbar tätt tillsammans och hjälper och stödjer varandra i det dagliga arbetet, oavsett om vi är på plats eller jobbar på distans. Som vår nya kollega kan vi erbjuda dig ett stimulerande och omväxlande arbete där vi tillsammans arbetar för att Sala kommun ska ha en effektiv och korrekt process för upphandling och inköp av varor, tjänster och entreprenader.

ARBETSUPPGIFTER
Dina främsta arbetsuppgifter är att genomföra upphandlingar av skiftande karaktär från planeringsfas till avtalsskrivning. Som upphandlare är du ansvarig för att upphandlingsprocessen sker i enlighet med lagstiftningen. Vi är måna om kvaliteten och kvalitetssäkrar därför våra upphandlingar genom att läsa varandras underlag. Det ger oss också möjlighet att lära av varandra men också om och av olika delar av verksamheten.

Upphandlingarna omfattar kommunens samtliga behov, vilket innebär att det är en stor variation på föremålen du upphandlar. Vi arbetar med alla typer av upphandlingar vilket innebär att du får träffa många olika beställare från olika delar av verksamheten. Ärendena varierar även avseende art, komplexitet och omfattning. Du arbetar därför brett med såväl direktupphandlingar som stora och komplicerade upphandlingsprojekt där vissa upphandlingar också kan genomföras i samarbete med andra upphandlande myndigheter. Du är ett affärsmässigt stöd till verksamheten i avtals- och upphandlingsrelaterade frågor och utgör även ett stöd och bollplank för verksamheterna vid kravställning och skickliggör dem med beställarkompetens. Eftersom vi är en mindre kommun finns en organisatorisk närhet, där det både är enkelt att bygga upp ett kontaktnät och där det är relativt korta beslutsvägar.

Dina arbetsuppgifter kommer även i förekommande fall att omfatta sekretessprövning vid utlämnande av handlingar samt att driva överprövningsärenden. Du kommer att få ta en aktiv roll i både det strategiska upphandlingsarbetet och i utvecklingsarbete, vilket består av bland annat avtalsuppföljning och kartläggning av inköpsbeteende.

Vi söker alltså dig som tycker att det är roligt med variation på arbetsuppgifter och att upphandla allt från jordbruksmaskiner till vårt Naturbruksgymnasium till lösningar för Silvergruvans vattensystem likväl som kontorsmaterial eller tjänster och produkter till vård och omsorg. Det finns mycket att göra så vi ser gärna att du redan nu är trygg i din yrkresroll och tar dig an uppgiften med engagemang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en erfaren, driven och självgående upphandlare i offentlig sektor med god kunskap om upphandlingslagstiftningen. Du har vana av att självständigt leda och driva upphandlingsprojekt, detta i nära samarbete med de olika verksamheterna i organisationen. Du har tidigare arbetat i Tendsign eller annat upphandlingsverktyg. Vi ser det som positivt om du har högskole-/universitetsutbildning inom juridik och/eller ekonomi. Du tycker om att ta en aktiv roll i genomförandet av kommande utvecklingsarbete och att bidra till upphandlingsenhetens interna kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Din arbetsplats är i centrala Sala men eftersom våra verksamheter finns i hela kommunen är det en fördel om du har B-körkort.

För att lyckas i din roll behöver du vara strukturerad och noggrann. Du bör kunna arbeta både självständigt och i grupp samt trivas med omväxlande arbetsuppgifter där snabba omprioriteringar är en naturlig del av arbetet. Du är lyhörd och är en god pedagog som kan förklara hur ramverket ser ut kring upphandling på det sätt som passar aktuell verksamhet. Du kommunicerar väl såväl muntligt som skriftligt på svenska. Du är stark i din profession men kan också vara kreativ och se möjligheter istället för hinder i upphandlingslagstiftningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Heltid, tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning
Provanställning kan komma att tillämpas

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 2022-02-13.
Ansökan sker via Sök jobbet-knappen här intill. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

UPPLYSNINGAR
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta
Enhetschef, Linda Malta, tfn: 0224-74 72 15, linda.malta@sala.se

Facklig kontakt
Akavia, Daniel Ahlin, tfn: 0224-74 72 07, daniel.ahlin@sala.se
Vision, Thomas Roberg, thomas.roberg@sala.se

Välkommen med din ansökan!

Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb