Upphandlare till SFV Upphandling

 

Tjänsten är placerad i Stockholm på enheten för Upphandling som tillhör Finansstaben. Enheten består för närvarande av 17 personer, upphandlare, jurist, inköpscontroller, systemförvaltare och inköpsadministratör. Enheten ansvarar för annonserade upphandlingar, myndighetens strategiska inköpsarbete, framtagande av styrande dokument, samt för kontroll och uppföljning inom inköpsområdet. Inom enheten ligger tyngdpunkten på konsult-, drift-, underhålls- och byggentreprenadupphandlingar.

Upphandlingsenheten bildades centralt för cirka två år sedan. Nu pågår ett utvecklingsarbete kring det strategiska inköpsarbetet på myndigheten, där en stor del gäller införandet av kategoristyrt arbetssätt.

Din roll
Som upphandlare kommer du genomföra större upphandlingar med fokus på entreprenadupphandlingar. Du kommer fungera som ett kvalificerat inköpsstöd för verksamheten där du självständigt och tillsammans med andra planerar och genomför upphandlingar. Du kommer också att få vara delaktig samt aktivt driva olika interna utvecklingsarbeten.

Då vi har kontor och fastigheter både i Sverige och utomlands så kan resor både inrikes och utrikes förekomma.

Din profil
Vi vill att du som söker har relevant eftergymnasial utbildning med teknisk, ekonomisk, inköps, eller juridisk inriktning, alternativt erhållit motsvarande erfarenhet. Du har arbetat som upphandlare/strategisk inköpare i minst 3 år med inriktning på entreprenader. Du har mycket god erfarenhet av byggsektorns standardavtal AB, ABT, ABK samt AMA AF. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du arbetat i offentlig förvaltning med Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara relationsskapande och ha lätt för att samarbete i olika konstellationer. Du bidrar till en bra stämning, både på enheten och i dina arbetsgrupper. Vi vill att du har ett strukturerat och tydligt arbetssätt som gör det enkelt att följa och ta till sig ditt arbete. Det är också viktigt att du är lösningsorienterad och ambitiös som person då du driver ditt arbete framåt och tar initiativ till att lösa eventuella problem.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-01-19 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontakt
Anna Björklind, Enhetschef
010-478 75 65

 


Sista ansökningsdag
2020-01-19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb