Upphandlare till Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vill du arbeta med upphandling och utveckling i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till Värmdö!

Upphandlingsenhetens huvudsakliga uppgifter är att svara för kommunövergripande upphandlingar, genomföra specifika upphandlingar, rådgivning internt och till kommunala bolag, information och utbildningsinsatser. Enheten arbetar strategiskt med utveckling av kommungemensam avtalsdatabas, e-handelssystem, inköpsstruktur och affärsetik. Vi arbetar just nu med att införa kategoristyrning av kommunens inköp.

Nu söker vi en driven och verksamhetsnära upphandlare till en enhet som i snabb takt utvecklar kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. I Värmdö får du stimulerande arbetsuppgifter, möjlighet till stort egenansvar men även stora utmaningar. På den flexibla arbetsplatsen finns goda möjligheter för den som vill ta nästa steg i karriären.

På upphandlingsenheten är vi tolv anställda som tillsammans samordnar upphandlingar och inköp för hela kommunen. Upphandlingsenheten ingår i ekonomiavdelningen som är en del av kommunledningskontoret.

Rollen som upphandlare är ett självständigt och affärsmässigt arbete med verksamhetsfokus. Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Att leda och genomföra upphandlingar och ta ansvar för hela upphandlingsprocessen inklusive marknadsanalys, strategiarbete och avtalsförvaltning.
  • Att ge råd och stöd i upphandlings- och avropsfrågor.
  • Att utbilda och informera om inköps- och upphandlingsfrågor.

Du kommer självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare. Det förekommer både ramavtalsupphandlingar och specifika upphandlingar. I denna rekrytering söker vi en upphandlare med fokus på upphandling av varor och tjänster.

Vi söker dig som är utbildad upphandlare, har erfarenhet av upphandling i offentlig sektor samt goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU). Erfarenhet från kommun och/eller kommunala bolag är meriterande. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket, gärna inom juridik, ekonomi, teknik eller annan lämplig utbildning som kan bedömas som likvärdig. Självklart kan du uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är mål- och resultatorienterad och självgående. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad i dina kontakter med uppdragsgivare och beställare. För att lyckas i rollen är det bra att vara strukturerad i ditt arbete och att kunna vara flexibel för att hantera ändrade förutsättningar.

Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid. I kommunen pågår ett omfattande arbete med innovation och digitalisering som även upphandlingsenheten är en del av.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i en framtidsinriktad organisation där du får goda möjligheter att påverka och utveckla din kunskap inom offentlig upphandling.
Anställningarna omfattar heltid och är tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 8 mars 2022.

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta upphandlingschef Viktor Morawski viktor.morawski@varmdo.se eller 08-570 480 99. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Referensnummer: 2022/69
Kontakt: Viktor Morawski,
08-570 480 99,  viktor.morawski@varmdo.se
Sista ansökningsdag: 2022-03-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb