Upphandlare till Vaxholms stad

I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Här arbetar du i verksamheter med goda resultat, i en vacker och trygg miljö.
I undersökningar rankar medarbetare oss som en av Sveriges bästa kommuner att arbeta i.

Vår värdegrund, Samspel, Engagemang och Respekt, skapar gemenskap och hjälper oss med vårt samhällsviktiga uppdrag.

För mer information om Vaxholm:
http://www.vaxholm.se

Våra värdeord är Samspel, Engagemang och Respekt och de genomsyrar vår verksamhet och vårt förhållningssätt. Att jobba i Vaxholms stad innebär att du kommer att arbeta i en liten kommun med hög ambitionsnivå. Du får uppdrag med stort eget ansvar och möjligheter att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare. Vi värdesätter att du är intresserad av människor, har en god samarbetsförmåga och sinne för service. Det är viktigt att du är intresserad av att utvecklas och att du är engagerad i ditt arbete och i professionen.

Tjänsten som upphandlare är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av 11 medarbetare. Upphandlingsfunktionen leds av en upphandlingschef och för närvarande finns två upphandlare på enheten. Vi söker nu en upphandlare för att bemanna en ledig tjänst. Vi är ett litet team med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.
Vaxholms stad erbjuder distansarbete upp till 50% av arbetstiden i samråd med chef.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter internt och externt. Vår organisation är liten, vilket innebär ett självständigt arbete och närhet till andra medarbetare inom stadens verksamheter. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet, projektledarskap och noggrannhet.

Du kommer att genomföra upphandlingar tillsammans med stadens verksamheter. Arbetet omfattar hela processen från upphandlingsplanering, framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsunderlag, annonsering, utvärdering, tilldelning, upprättande av avtal till förvaltning av avtal. Upphandlingarna genomförs i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdarna. Vi arbetar i upphandlingssystemet e-Avrop. Arbete med avtalsuppföljning, framtagande av statistik, administration av avtalskatalogen, diarieföring och utlämning av handlingar kan förekomma.
I rollen som upphandlare kommer du att genomföra egna upphandlingar, avropa på ramavtal hos bland annat Kammarkollegiet och ADDA samt stötta verksamheterna i mer omfattande direktupphandlingar. Vi samarbetar också med närliggande kommuner avseende gemensamma upphandlingar.

Tjänsten har en huvudinriktning på IT- och kommunikationsupphandlingar samt i övriga tjänsteupphandlingar. Upphandlingsteamet täcker upp för varandra och ansvarar för olika typer av upphandlingar utöver sitt ansvarsområde.

Kvalifikationer:
Tjänsten förutsätter att du är väl bekant med aktuella IT-lösningar så väl produkter som tjänster (Internet, appar, digitala lösningar, applikationer, IT-säkerhet, lagringsdirektivet) i dagens samhälle, arbetsplatser och i det privata.
Du kan:
• Hantera digitala lösningar, applikationer, appar, office-paketet väl.
• I nära samarbete med verksamheterna handlägga upphandlingar av varor och tjänster med varierande komplexitet samt utforma avtal/ramavtal.
• Professionellt leda och delta i upphandlingsprojekt.
• Samarbeta med såväl kollegor, som övriga personer inom organisationen och våra leverantörer.
• Pragmatiskt hantera och lösa uppkomna situationer.

Du har:
• För uppdraget en adekvat utbildning inom upphandling och upphandlingslagarna (pågående eller avslutat).
• Upphandlar- eller inköpserfarenhet från offentlig eller privat sektor.
• Praktisk erfarenhet av att leda och driva projekt.
• En affärsmässig grundsyn, god servicekänsla och samarbetsförmåga.
• Lätt att uttrycka dig väl, såväl skriftligt som muntligt.

Det är meriterande:
• Om du under dem senaste tre åren jobbat och tillämpat upphandlingslagarna (lagen om offentlig upphandling (LOU) i synnerhet eller andra affärslagar så som LUF, LOV och LUFS).
• Om du har erfarenheter av upphandlingar av IT-lösningar där tredjelandsöverföringar har hanterats inom ramen för GDPR efter Schrems II och i diskussioner kring amerikanska leverantörer av molntjänster (Microsoft Azure, Google, AWS) och FISA.
• Om du har erfarenhet av upphandlingsverktyg e-avrop eller någon av de vanligt förekommande upphandlings- och avtalsverktygen i Sverige.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är bra på att samarbeta och har ett stort mått av ödmjukhet. Du är nytänkande och initiativtagande och ett stort tålamod, gillar att ge service samt har ett gott bemötande. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Övrigt:
Välkommen med din ansökan via länk i annons. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag: 2023-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: A1204224

Kontakt:
Kamrul Islam
Upphandlingschef
Telefon: 0854170874

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb