Upphandlare – Västra Skaraborg

Service, Verksamhetsstöd & Service, Upphandling

Service omfattar områdena Fastighet & Park, Gator & Drift, Måltid & Lokalvård, Projekt & Bygga, Stab & utveckling samt Verksamhetsstöd & Service. Vår uppgift är att inom dessa områden stödja kommunens kärnverksamheter samt kommunens medborgare med en god och kostnadseffektiv service. En del av Service verksamheter har också ett uppdrag som sträcker sig över flera kommuner. Inom Service arbetar cirka 400 kunniga och drivna medarbetare. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en förvaltning med en god anda och i en kommun som månar om och satsar på sina anställda.

Beskrivning

Upphandling Västra Skaraborg är en upphandlingsenhet som genomför upphandlingar för sex kommuner, Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara. Antalet invånare totalt i dessa kommuner är ca 100 000. Enheten består idag av 9 medarbetare och är placerad i stadshuset i Lidköping. Vårt uppdrag är att tillhandahålla upphandlingsstöd till samtliga kommuners verksamheter samt även till de majoritetsägda bolagen som finns i kommunerna.
Denna samverkan syftar till att långsiktigt ge en stabil och stark organisation med minskad sårbarhet och ökad kvalitet i upphandlingar.

Enheten genomför årligen ca 180 upphandlingar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att genomföra upphandlingar enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) och i förekommande fall upphandlingar enligt Lagen inom Försörjningssektorerna (LUF) och Lagen om Tjänstekoncessioner (LUK) samt genomförande av mer komplexa förnyade konkurrensutsättningar. I den aktuella tjänsten stödjer du också samarbetskommunerna i frågor gällande avtal, andra upphandlingstekniska och affärsmässiga frågor.

Du kommer tillsammans med kunniga och engagerade kollegor att ingå i ett team som arbetar processinriktat och tvärfunktionellt med såväl interna som externa intressenter och med stor variation inom olika branscher och kategoriområden. Du kommer att ansvara för upphandling av ramavtal, objektstyrda upphandlingar och som upphandlingsspecialist driva olika upphandlingsprojekt i samverkan med kommunernas övriga verksamheter. Aktuella upphandlingsområden omfattar både varor, tjänster och entreprenader.

Du hanterar framtagande av avtal, sekretessprövning och administration i samband med utlämnande av allmänna handlingar, beredning av av underlag i samband med rättsfall (överprövningar, överklaganden) m.m.

Som upphandlare arbetar du med flertalet egna upphandlingar/uppdrag parallellt och har ansvar för planering och genomförande av uppdrag i enlighet med inköpsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • relevant akademisk utbildning exempelvis juridik, ekonomi, inköp, teknik/ingenjörs examen eller likvärdig eftergymnasial utbildning inriktad mot upphandling alternativt motsvarande förvärvade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
  • erfarenhet av upphandling/inköpsarbete i offentlig och-/ eller privat sektor
  • goda kunskaper i svenska, både muntlig och skriftlig kommunikation.

Det är meriterande om du har

  • kunskaper i upphandlingslagstiftning (LOU,LUF,LUK)
  • kunskaper avseende AB04, ABT06, ABK09
  • vana och erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverksamhetssystem
  • erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform.

Därutöver förväntar vi oss att du är en person som tar ansvar, vågar fatta beslut och kan leda och driva flera upphandlingar/projekt och aktiviteter parallellt framåt. Du är trygg i din egen förmåga och vågar lita på andra.

Tjänsten ställer stora krav på förmågan att samverka och som person behöver du vara lösningsorienterad, analytisk, lyhörd, kommunikativ, anpassningsbar och ha hög integritet. Vi söker dig som är självgående och trivs med omväxlande arbetsuppgifter. Du är en naturlig lagspelare som ser teamwork som ett naturligt och viktigt inslag i arbetet.

Vi lägger vikt vid personlig lämplighet.


Referensnummer: SE 2021/561

Kontakt

David Braic, Upphandlingschef, 0510-770844

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0510-77 00 00

Sista ansökningsdag: 2022-02-28

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb