Upphandlingschef/Enhetschef till VA SYD

Ekonomiavdelningen

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Vill du bidra till arbetet med att bli en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer? Motiveras du av att leda andra? Då har vi en spännande tjänst som upphandlingschef på VA SYD!

Det här handlar jobbet om

VA SYD jobbar mot tydliga och ambitiösa mål och nu söker vi söker dig som vill medverka till att vi når dem! I rollen som upphandlingschef leder du vårt upphandlingsteam, som har till uppgift att leverera bästa möjliga upphandlingsstöd. Rollen har även fokus på goda affärer med hög affärsmässighet och uppföljning till ledning och övriga organisationen. Du kommer att leda och utveckla organisationens upphandlingsprocess och stödja ledning och chefer i utvecklingen av nyckeltal, mål och uppföljning.

Som upphandlingschef är dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Övergripande ansvar för upphandlingsenheten inklusive personalansvar för sex medarbetare
 • Leda och planera det dagliga arbetet inom upphandlingsenheten
 • Kontinuerligt arbeta med effektiviseringar och förbättringar samt säkerställa att en god intern kontroll finns på plats
 • Analysera och identifiera avvikelser samt föreslå korrigerande åtgärder
 • Uppmärksamma risker och möjligheter
 • Delta i det övergripande arbetet för avdelningen och bidra i avdelningens ledningsgrupp
 • Aktivt jobba för att förbättra interna processer

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Ekonomiavdelningen består av flera enheter; redovisning, controlling, upphandling och verksamhetsutveckling. Enheten är placerade på VA SYDs huvudkontor med lokaler nära Malmö Central. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.

Vem är du?

Vi söker dig som vill leda efter vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du som söker har ett genuint intresse för människor och ledarskap, ett prestigelöst arbetssätt och god förmåga att leda, kommunicera och samarbeta. Du har förmågan att se varje individ och samtidigt samla gruppens engagemang i syftet att nå målen och bygga framgångsrika team! Du är affärsmässig, strukturerad och analytisk. Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad och i ditt ledarskap bidrar du till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att engagera och involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.

Dina erfarenheter

Du som söker har akademisk utbildning inom ekonomi, juridik, offentlig förvaltning eller motsvarande. Du har minst 5 år av kvalificerad dokumenterad erfarenhet av arbete med offentlig upphandling samt en god kännedom om LOU/LUF. Vi söker dig med flerårig ledarerfarenhet.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer: VASYD – 723
Län: Skåne
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Sista ansökningsdag: 27 september 2020
Arbetsplats/placeringsort: Malmö
Kontaktperson: Stefan Åkesson, avdelningschef, 040-635 02 47


Sista ansökningsdag
27 september 2020

Referensnummer
VASYD – 723

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb