Upphandlingsjurist till Region Norrbotten, Luleå

Kansliet ingår i regionstaben och ansvarar för områdena juridik, arkiv och registratur, nämndadministration för fullmäktige, styrelse och nämnder samt fullmäktiges beredningar. På kansliet finns även regionens dataskyddsombud samt regionrådens samordnare.

Vi söker
Vi söker dig som har jurist- eller jur.kandidat examen och ser att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom upphandlingsjuridik. Tjänsten förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att förmedla juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt. God förmåga att arbeta självständigt och strukturerat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är initiativtagande, flexibel och har en stark drivkraft samt mod att vägleda i komplexa frågeställningar. Därutöver agerar du proaktivt och Vi ser att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom upphandlingsjuridik.

Det här får du arbeta med
Tjänsten som upphandlingsjurist innebär att ge kvalificerad juridisk rådgivning och stöd till regionens verksamheter inom upphandlings- och avtalsområdet. Du deltar som sakkunnig i olika upphandlingsgrupper och kan även komma att genomföra enstaka upphandlingar. I arbetet ingår bland annat att företräda regionen i förvaltningsdomstol i mål enligt lagen om offentlig upphandling, utarbeta styrdokument, remissvar och andra yttranden samt leda och/eller delta som sakkunnig i arbetsgrupper. Arbetet innebär även att granska upphandlingsdokument, granska och tolka avtal samt att hålla i utbildningar inom dessa områden. I arbetsuppgifterna ingår även att bereda underlag till departement och myndigheter inom ditt kompetensområde. Vi erbjuder att få arbeta i en grupp med jurister där man delar erfarenheter och tillsammans fördelar uppgifter mellan varandra.

Det här erbjuder vi dig
– Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
– Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Tjänsten är tillsvidare på heltid, arbetstiden är förlagd dagtid 8-17, tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Kontakter
Henrik Berg
Tf. Kanslichef
0920-28 41 52
Fackliga representanter
Eva Henderson, SACO, 0920-714 77, eva.henderson@norrbotten.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

 


Sista ansökningsdag: 2021-10-03
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsplats: Regionhuset Luleå

Referensnummer: 200070

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb