Upphandlingsjurister till Statens inköpscentral

Vill du arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor? Vi söker dig som har en juristexamen samt ett par års erfarenhet av offentlig upphandling! Hos oss får du vara en del av ett moget och prestigelöst team på en myndighet med hög utvecklingstakt. 

Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar 1900 avtal inom ett 30-tal avtalsområden med 730 leverantörer som regelbundet konkurrensutsätts i nya upphandlingar. Syftet med verksamheten är att samordna de statliga upphandlingarna och därigenom skapa besparingar för staten. Vårt mål är därför att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid, med rätt avropsstöd. Det innebär att vår verksamhet är behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att våra ramavtal blir det naturliga valet för myndigheter.

Avdelningen består av fyra enheter och en stab. Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik, där tjänsten är placerad, består idag av fem medarbetare och en chef.

Din roll som upphandlingsjurist

Som upphandlingsjurist förväntas du ha spetskompetens inom upphandlingsjuridiken och ge ett verksamhetsanpassat och effektivt juridiskt stöd av hög kvalitet för att säkerställa att ramavtalen är behovsanpassade, affärsmässiga och hållbara. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Vi är en mogen och prestigelös grupp som arbetar mobilt och flexibelt där vi gemensamt tar ansvar för att utveckla vår verksamhet.

Vi arbetar oftast i projektform och ditt uppdrag är att stödja avdelningens medarbetare, både som rådgivare och kvalitetsgranskare i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor utifrån juridiska och affärsmässiga aspekter. Du för talan och leder processer i domstol, utvecklar och granskar upphandlingsunderlag, upprättar och granskar avtal samt stödjer avdelningens arbete med uppföljning och förvaltning av ramavtal. Du skriver även remissvar, utarbetar rutiner och mallar samt utbildar medarbetare och medverkar på så sätt i avdelningens metod och processutvecklingsarbete.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som har

  • svensk jur.kand./juristexamen (180p/270hp)
  • mycket god kännedom om svensk upphandlingslagstiftning och EU:s upphandlingsbestämmelser
  • ett par års aktuell och relevant erfarenhet av praktiskt upphandlingsjuridiskt arbete
  • praktisk erfarenhet av arbete med avtalsskrivning

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att självständigt ha genomfört överprövningsprocesser
  • erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar, gärna samordnade ramavtalsupphandlingar
  • erfarenhet av avtalsförhandlingar

Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt, har en god analytisk förmåga samt förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du är ansvarstagande och självständig där du gör korrekta prioriteringar utifrån verksamhetens behov. Vidare har du även en god kommunikativ förmåga där du kommunicerar väl både muntligt och skriftligt samt kan förmedla komplexa uppgifter på ett pedagogiskt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Vi söker nu 1-2 upphandlingsjurister för tillsvidareanställning (inleds med 6 månaders provanställning). Tillträde enligt överrenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, senast den 9 maj 2021.

Kontaktpersoner
Anna Ekberg, Enhetschef, Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik, telefon 08-700 07 56, 073-427 57 89
Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48,
Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

http://www.kammarkollegiet.se


Sista ansökningsdatum: 2021-05-09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb