Uppsala universitet söker upphandlare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vi söker två upphandlare vid avdelningen för ekonomi och upphandling (AEU) med tillträde snarast och tills vidare, med placering vid enheten för upphandling och inköp.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. En av huvuduppgifterna är att ge universitetets institutioner och avdelningar råd och stöd inom avdelningens uppdrag. Enheten för upphandling och inköp ansvarar för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster över direktupphandlingsgränsen utifrån verksamhetens behov samt bistår med råd vid direktupphandling, upphandlar ramavtal, ger stöd i upphandlingsfrågor och samordnar dessa såväl internt som externt samt ansvarar för central administration, underhåll och förvaltning av universitetets e-handel. Översyn av arbetsprocesser och arbetsfördelning inom enheten pågår. Enheten arbetar inte kategoriindelat i dagsläget men någon form av specialisering kan bli aktuell beroende på vad resultatet av översynen blir.

Arbetsuppgifter: 

Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra upphandlingar, exempelvis forskningsutrustning, varor och tjänster inom IT-området och ramavtal. Detta gör du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du arbetar du självständigt men ingår också i ett större team där god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter är avgörande för att lyckas. Du ansvarar för att projektleda referensgrupper och du har ett ansvar för uppföljningar av de avtal du upphandlat.

Du samarbetar inte bara med dina kollegor på avdelningen utan med hela universitetet. Du kommer att utbilda chefer och medarbetare inom hela universitetet. Det krävs att du är pedagogisk i ditt sätt att utbilda och förklara och har god kommunikationsförmåga.

Kvalifikationskrav:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan motsvarande utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minst 3 års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar under LOU, såväl ramavtal som enskilda objekt
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska krävs, då universitet bedriver gränsöverskridande handel

Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt, drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroendeingivande. Din sociala kompetens samt kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Du är lösningsorienterad och tar gärna initiativ till förbättringsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där mycket god servicekänsla och samarbetsförmåga krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Placering: Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Lön:
 Individuell lönesättning.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningsform: Heltid. Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %
Antal lediga befattningar: 2

Upplysningar om anställningen lämnas av: Hanna Mörtberg, ekonomidirektör vid avdelningen för ekonomi och upphandling, 018-471 6256, hanna.mortberg@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2020, UFV-PA 2020/1088.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem som du når via ”Sök jobbet” i denna annons.

Facklig företrädare:

Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se


Sista ansökningsdag
2020-06-15

Referensnummer
UFV-PA 2020/1088

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb