Utvecklingsorienterad upphandlingschef till trafikkontoret

Stockholms Stad, Trafikkontoret, Ekonomi

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

Nu söker vi en engagerad enhetschef till upphandlingsenheten som är en av tre enheter inom avdelningen för ekonomi och upphandling på trafikkontoret. På enheten arbetar nio medarbetare och du rapporterar till avdelningschef.

Vi erbjuder dig

Det här är en roll för dig som vill vara med och utveckla trafikkontorets upphandlingsorganisation! Trafikkontoret står inför utmaningar att effektivisera och utveckla verksamheten. Som upphandlingschef är du en nyckelperson i arbetet med att driva och utveckla ett träffsäkert stöd till hela trafikkontoret och vara en del i en transformationsresa. Du erbjuds en varierad och viktig roll där dina kunskaper om upphandling och din förmåga att driva utveckling är avgörande. Du ingår i en avdelning som kännetecknas av engagerade kollegor och medarbetare med hög kompetens.

Ditt uppdrag som upphandlingschef

I din roll som upphandlingschef har du personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten. Enhetens uppdrag innebär bland annat att öka kompetensen på kontoret kring vad det innebär att vara en professionell beställarorganisation. Att utveckla en samlad planering av kontorets upphandlingar samt att förstärka den proaktiva marknadsdialogen med leverantörerna är andra viktiga delar som ingår. Som del i detta uppdrag ingår att ta fram och etablera rutiner för en systematisk avtalsuppföljning. Du kommer att tillsammans med gruppen representera kontoret i stadens olika forum samt att tillsammans med gruppen vara ett verksamhetsstöd i upphandlings- kontrakts- och avtalsfrågor till kontorets olika chefer och verksamheter. Tjänsten innebär ett nära samarbete inom gruppen och med andra avdelningar inom trafikkontoret samt många andra kontaktytor. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att en säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är en driven och erfaren upphandlingschef som har en akademisk utbildning, gärna som jurist, eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar samt ansvar för att driva och utveckla det strategiska upphandlingsarbetet. Du har erfarenhet från offentlig verksamhet och offentlig upphandling (LOU).

I den här rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en trygg ledare med god strategisk förmåga och helhetssyn men som inte är rädd att ta tag i operativa frågor. Du drivs av att nå uppsatta mål, är utvecklingsorienterad och har erfarenhet av att driva förändringsarbete. Du är prestigelös, nytänkande och nyfiken och har god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat och nå uppsatta mål. Du är en lyhörd och tydlig ledare med förmåga att motivera, utveckla och inspirera. Du är stark inom struktur och organisation, och då rollen innebär många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, kommunikativ och samarbetsorienterad. I din roll som stödfunktion är det viktigt att du har förmåga att skapa förtroende och engagemang hos andra och kan föra en öppen dialog med kontorets chefer, projektledare och andra intressenter.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar trafikkontoret med Jefferson Wells. För mer information vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Thomasson på katarina.thomasson@jeffersonwells.se alt. på 070-231 28 05. Varmt välkommen med din ansökan!


Referensnummer: 2022/1093

Sista ansökningsdag: 2022-03-20

Kontakt
Katarina Thomasson, 070 231 28 05
Facklig företrädare
Luis Lopez, Vision, 08- 508 279 29
Johan Sundman, SACO, 08-508 260 27

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb