Varbergs kommun söker upphandlare

Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vi utvecklar avdelningen för upphandling och e-handel och söker därför positiva och engagerade upphandlare till vår organisation.

Arbetsuppgifter

Avdelning för upphandling- och e-handel i Varbergs kommun består idag av åtta upphandlare, tre e-handelsutvecklare samt en avdelningschef/jurist. I Varberg har vi upphandlingssystemet Visma Tendsign och vi har samtliga avtalsleverantörer anslutna till vårt E-handelssystem Visma Proceedo. Enhetens huvudsakliga uppgifter är att svara för kommunövergripande upphandlingar, genomföra specifika upphandlingar och tillhandahålla rådgivning, information och utbildningsinsatser. vi hjälper även till med avtalstolkningar, utvecklar våra leverantörskontakter, vi gör och hjälper till med förnyade konkurrensutsättningar mm. Vi möter dagligen nya utmaningar. Vi söker nu dig som vill ha ett stimulerande och utmanande arbete där ena dagen inte är den andra lik och ditt personliga engagemang i olika uppdrag är en nödvändighet.

Kvalifikationer

Du som har arbetat med upphandling inom offentlig sektor i minst två år och som fortfarande är nyfiken, social och prestigelös kommer att trivas bra hos oss. Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Du ska ha mycket god kunskap om LOU. Kunskap och erfarenheter om LUF samt AMA-strukturen för Entreprenadupphandling är meriterande. Du får gärna vara ekonom, ingenjör eller jurist i botten. Du tänker brett, prioriterar med eftertanke och lätt anpassar dig till olika uppgifter. Du har en god social kompetens som innebär att du har en förmåga att kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor och flexibelt kan anpassa dig efter situationen. Att leverera god service och ge ett bra bemötande både externt och internt ser du som en självklarhet. Du får gärna vara intresserad av samhällsfrågor och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet från kommun och/eller kommunala bolag är likaså meriterande. Förmågan att kunna leda upphandlingsprojekt samt att kunna hantera flera parallella projekt är en förutsättning. God kunskap i Microsoft Office programmen och vårt Upphandlingssystem Tendsign är meritererande. Tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen ska du även bidra till att strategiskt utveckla upphandling- och e-handel inom Varbergs kommun.

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Vi erbjuder dig både trevliga kollegor och spännande uppdrag i vår vackra stad vid havet. Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdatum
2020-08-23

Referensnummer
A962834

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar

Laila Eklund, Upphandlingschef
Telefon: 072-973 24 90


Sista ansökningsdatum
2020-08-23

Referensnummer
A962834

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb