Västtrafik söker en erfaren upphandlare för tjänsteinköp

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en erfaren Upphandlare för inköp av tjänster till avdelningen Upphandla.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som upphandlare är du en viktig nyckelperson i Västtrafik inköpsprocesser.
Västtrafiks upphandlingar drivs i projektform, och som upphandlare är du ansvarig för att driva och leda upphandlingarna framåt. Upphandlingen omfattar flera olika inköpsområden, projektgrupper och avdelningar, vilket ger variation och ständig utveckling till rollen.

Som upphandlare är du med i hela upphandlingsprocessen från planering till tecknande av avtal och slutligen avtalsöverlämnande. Du ansvarar för att upphandlingarna utförs i enlighet med alla lagar, regler och Västtrafiks upphandlingspolicy.

I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med expertgrupper, styrgrupper och beslutsfattare inom hela Västtrafiks verksamhet men även med leverantörer och andra externa parter.

Som upphandlare hos oss har du en strategiskt viktig roll då du är den sakkunniga i upphandlingsfrågor. Du ska kunna ge intern rådgivning till verksamheten om aktuella avtal, lagar, inköps- och upphandlingsrutiner men du kan också vid behov behöva ge stöd i till exempel förhandlingar.

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Vi tror att du som söker den här tjänsten ser upphandlingar som ett hantverk och vill bidra med din kompetens och erfarenhet för att vidareutveckla vår upphandlingsverksamhet. Du har ett strategiskt och affärsmässigt tänk och ett stort intresse för upphandling inom offentlig verksamhet.

För att trivas i rollen så tror vi att du som person är självgående och drivande, tar ansvar för ditt arbetsområde och arbetar strukturerat och noggrant. Du behöver kunna fatta egna beslut och prioritera bland arbetsuppgifter.

Lyhördhet och dokumenterad god samarbetsförmåga krävs då tjänsten innebär regelbunden kommunikation med övriga interna verksamheter för att vara uppdaterad om Västtrafiks behov i kommande upphandlingar.  Du är van vid att bygga relationer och har förmågan att kommunicera med din omgivning på ett lyhört sätt.

I upphandlingsfunktionens uppdrag ingår utveckling av upphandlingsfunktionens interna digitala hjälpmedel i form av mallar, hemsida och avtalsdatabaser, vi söker därför dig om är intresserad av digital utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Kvalifikationer:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning på ekonomi, juridik, logistik eller teknik, alternativt yrkeshögskola eller motsvarande med inriktning mot upphandling, avtalsjuridik och offentlig rätt.
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete avseende tjänsteinköp inom offentlig sektor, eller likvärdig erfarenhet som anbudslämnare på leverantörssidan.
  • Dokumenterat goda kunskaper inom någon av upphandlingslagstiftningarna (LOU, LUF, LUK, LUFS).
  • Goda kunskaper i MS Officepaketet och en generell god systemvana. För rollen är det viktigt att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

  • Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att driva upphandlingsprojekt hela vägen då våra upphandlingar drivs i projektform.
  • Erfarenheter av avtalsrätt
  • Erfarenheter av olika utvärderingsmodeller, prismodeller,
  • Erfarenhet av att arbeta med Tendsign, Kommers eller liknande upphandlingssystem.

Vi intervjuar löpande så ansök redan idag!

Villkor och ansökan:

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg.

Du är välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2021. Har du frågor om tjänsten kontakta Avdelningschef Upphandla; Tommy Karlsson, på 010-43 45 471 alternativt på mail till tommy.karlsson@vasttrafik.se

 

 


Sista ansökningsdag: 31 augusti 2021

Kontakt: Avdelningschef Upphandla; Tommy Karlsson, 010-43 45 471, tommy.karlsson@vasttrafik.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb