Telge Inköp söker en vd

Är du en god ledare och relationsbyggare? Har du stor erfarenhet av att skapa och utveckla lönsamma affärer?  Då kan det vara just dig vi söker som vd till Telge Inköp.

Din dag på jobbet – Vd Telge Inköp

Nu söker vi dig vd som med kraft och energi vill anta utmaningen att stärka och utveckla Telge Inköps roll i Södertälje med omnejd. Som vd kommer du rakt in i en dynamisk verksamhet där det är mycket på gång. Telge Inköp är idag en av Sveriges främsta inköpsorganisationer. Här jobbar 28 medarbetare, alltid med kunden och affären i fokus. Målet de närmaste åren är att strategiskt och långsiktigt utveckla Telge Inköp; det innebär att bredda tjänsteportföljen med flera affärsstödstjänster, men även att samordna och inkludera tjänster från Södertälje kommuns förvaltningsorganisation som idag finns på Kommunledningskontoret.

Mer om ditt nya jobb

För rätt person finns stora möjligheter att växa och utvecklas i rollen samtidigt som du bygger, utvecklar och vässar din organisation att generera lönsamma affärer. Tillsammans med styrelsen formulerar du långsiktiga strategiska mål som leder till affärsmässig utveckling och fortsatt ökad kund- och medarbetarnöjdhet. Du rapporterar till koncern-vd samt till styrelsen som består av politiker.

Det här är du

Vi söker dig som är en god ledare, analytisk och resultatorienterad. Du är en skicklig kommunikatör och ambassadör som kan utveckla goda relationer med medarbetare, kommunledning och förtroendevalda, såväl som nuvarande och potentiella samarbetspartners. Vi tror att du har branscherfarenheten, men det viktigaste är hur du leder.

Som person är du drivande och bra på att skapa engagemang hos andra, du får dem att växa och utvecklas och sträva mot gemensamma mål. Du måste kunna möta människor i olika situationer och med olika bakgrund. Du är öppen och personlig samtidigt som du har en helhetssyn grundad i strategiskt tänkande för bolagets och kommunkoncernens bästa. Självklart känner du igen dig i Telges kärnvärden öppen, personlig, enkel och modig.

Bakgrund och erfarenhet

I den här rollen söker vi dig som har mångårig bakgrund och erfarenhet inom affärsutveckling och ledarskap från en serviceinriktad bransch eller annan verksamhet som bedöms relevant. Har du tidigare erfarenhet som vd är det ett plus, men inget krav. Du har stor vana av att bygga och underhålla långsiktiga kundrelationer, liksom av arbete med hållbarhetsfrågor med fokus på klimat- och miljöfrågor. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation inom kommun eller landsting/region. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning på ekonomi, juridik eller likvärdiga kunskaper. Goda IT-kunskaper, kunskaper kring digitaliseringens möjligheter samt B-körkort är andra delar vi bedömer som viktiga för den här tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av en/flera av följande: mångkulturella frågor, lean eller motsvarande, inköps- eller upphandlingsverksamhet, privata näringslivet, arbete med nyetablering av servicetjänster.

Det här är vi

Välkommen till Telge Inköp – en del av Telgekoncernen. Telge Inköp bedriver strategisk och operativ inköpsverksamhet i form av upphandlingar, tecknande av ramavtal och utveckling av inköpsprocesser. Våra kunder är både kommunala verksamheter och kommunala bolag. Vi är en liten men vässad organisation och tillsammans står vi för en total inköpsvolym om cirka 4 miljarder kronor per år.

Inom Telgekoncernen finns ett tiotal bolag samlade i en stabil och engagerad koncern där vi förenar affärer med samhällsnytta. Målet – att skapa ett attraktivt och hållbart Södertälje nu och i framtiden.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 24 maj 2020. Varmt välkommen att bli en av oss.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive. Frågor om tjänsten besvaras av Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, rutger.carlheim-gyllenskiold@se.experis.com, 08-763 19 19 eller Anna Arborelius, anna.arborelius@se.experis.com, 08-452 33 42.

Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08- 550 220 00.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 4 500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, kommunikation, science center samt arbetsförmedling och bemanning.


Sista ansökningsdag
2020-05-24

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb