Vi söker två entreprenadinköpare som vill utvecklas i Nacka kommun!

Vill du vara med i det unika arbetet med utvecklingen och utbyggnaden av Nacka kommun? Nacka är i en intensiv fas med upphandlingar och behöver förstärka med kategoriansvarig inköpare för entreprenadområdet samt entreprenadinköpare för att kunna växla upp ytterligare!

Ditt uppdrag
Nu har du möjligheten att få utvecklas som inköpare/kategoriansvarig inköpare av anläggningsentreprenader tillsammans med ett härligt gäng i Nacka Kommun. Kommunen arbetar kategoristyrt och har flera stora, spännande upphandlingar på gång när tunnelbanan kommer och Nacka bygger stad. Vi söker därför Inköpare med god erfarenhet av omfattande projekt inom anläggningsbranschen, såväl inom projekteringsupphandlingar som entreprenadupphandlingar. Läs gärna mer om enheten och hur vi arbetar här.

I rollen som entreprenadinköpare kommer du arbeta med att självständigt genomföra upphandlingar inom entreprenadområdet – alltid i nära samverkan med anläggningsenheten samt kommunala bolag. Projektledarskapet blir viktigt i denna roll då du har ett ansvar för att upphandlingarna genomförs enligt med kategoristrategierna, LOU, enligt överenskommen tidplan etc. Du kommer även driva konsultupphandlingar i enlighet med de strategier kommunen har och stödjs vid behov av en kategoriansvarig.

I rollen som kategoriansvarig håller du ihop arbetet inom entreprenadområdet tillsammans med verksamheterna. Du ansvarar tillsammans med verksamheterna för kategoristrategierna och att dessa genomsyrar alla upphandlingar inom entreprenadområdet. Du håller även ihop upphandlingsplanen tillsammans med verksamheterna och bistår inköpschefen i resursallokeringen för entreprenadprojekten. Projektledarskapet och samordning blir viktigt i denna roll. Du kommer även arbeta med att genomföra inköpsprojekt inom entreprenadområdet – Se rollen som entreprenadinköpare ovan.

Båda dessa roller är viktiga för att driva inköpsprocessen samt de kommersiella aspekterna av kommunens affärer. Du jobbar projektorienterat tillsammans med ansvariga chefer, projektledare och andra medarbetare inom kommunen. I ditt uppdrag ingår;

 Att ansvara för att hålla ihop hela inköpsprocessen från förfrågningsunderlaget där du är en stödfunktion vid framtagandet av administrativa föreskrifter, stöttar i upphandlings- och kontraktsfrågor såväl före upphandling som under avtalsperioden.

 Att ansvara för utvärdering gentemot uppsatta krav i förfrågningsunderlaget samt även avtalsuppföljningen så att leveranserna sker i enlighet med det som upphandlades.

 Att medverka kontinuerligt med vårt förbättringsarbete inom inköpsenheten och bistår även att utveckla anläggningsenhetens arbete inom inköpsområdet.

Som inköpare blir du en del av inköpsenheten, som är ett härligt, positivt team på 18 personer med höga ambitioner. Din närmsta chef blir inköpschef Sebastian Nordgren, som har gedigen erfarenhet av inköpsverksamhet både i privat och offentlig sektor.

Är det här du?
För att lyckas ser vi gärna att du har ett genuint intresse för inköparens roll som affärspartner. Som person är du senior, självgående och tar egna initiativ – du arbetar strukturerat och är van vid att hantera flera parallellt pågående uppgifter. Eftersom rollen innebär många kontakter med vår organisation, våra entreprenörer och med externa samarbetspartners är det viktigt att du är relationsskapande, kommunikativ, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi värdesätter ett flexibelt förhållningssätt och att du vid behov kan omprioritera ditt arbete om förutsättningarna förändras.

Erfarenhet
Vi ser att du som söker är van vid att upphandla avancerade byggprojekt och att du har god kunskap i såväl LOU som entreprenadjuridiken och standardavtal. För att lyckas behöver du ha en god förståelse för byggprocessens olika faser så att du säkerställer ett affärsmässigt entreprenadkontrakt. Du har;

 Minst 5 års erfarenhet som entreprenadinköpare (eller projektledare med inköpsansvar) av omfattande projekt inom bygg-, anläggnings- eller fastighetsbranschen.

 Relevant eftergymnasial utbildning (t.ex. ingenjör, ekonom, jurist, samhällsvetare) – alternativt mycket lång erfarenhet som upphandlare.

 God kunskap om offentlig upphandling och hur relevant lagstiftning tillämpas i praktiken, du har förmodligen även arbetat några år inom offentlig verksamhet och är väl bekant med strukturer och processer i offentlig sektor.

 God kunskap om branschbestämmelser såsom AB04, ABT06, ABK09 och AMA, anläggning.

 God kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift, samt behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att få vara med på en spännande resa, där du får möjlighet att arbeta i en bred självständig roll. Rollerna är centrala för verksamheten, med stor frihet under ansvar för avancerade och omfattande upphandlingar.

Du kommer dessutom till ett trevligt team av kompetenta, drivna kollegor som sitter i fina, ljusa lokaler i Nacka Stadshus med närhet till kollektivtrafik. I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

 
Vi ser fram emot att få din ansökan!

Kontaktuppgifter till våra fackliga ombud hittar du här.


Sista ansökningsdag: 2022-11-30

Kontakt: 
Vill du veta mer om
tjänsterna är du välkommen att kontakta mig, Sebastian Nordgren på:
sebastian.nordgren@nacka.se,070 431 91 60 LinkedIn.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb