Vill du bli IT-upphandlare vid Statens inköpscentral? Nu söker vi juniora upphandlare.

Har du inhämtat kunskaper om IT och upphandlingsprocessen?  Vill Du vara delaktig i digitaliseringen av Sverige? Lockas du av att arbeta i projekt och att göra bra avtal? Då är vi mycket intresserade av dig!  

Vi jobbar i prestigelösa team och med stort eget ansvar. Projekten omfattar hela upphandlingsprocessen från förstudie till upphandling och tecknande av ramavtal. Du kan bli projektledare eller projektmedlem och kan komma ha funktionsansvar för särskilda sakområden eller fokusområden.

Vårt uppdrag omfattar statliga myndigheter, kommuner och regioner och syftar bl.a. till att skapa bästa möjliga villkor för anskaffning och användning av informationsteknik inom hela offentliga sektorn. Du får arbeta med några av upphandlingsverksamhetens mest dynamiska områden, t.ex. telekommunikation, hårdvara, programvaror, IT-konsulttjänster, drift och andra IT-tjänster för hela den offentliga sektorn.

Arbetsuppgifter

Som IT-upphandlare arbetar du tillsammans med nio kompetenta och kunniga kollegor. Dina kontakter utåt är många, t.ex. andra myndigheter, leverantörer och andra intressenter utanför myndigheten.

Vi arbetar processtyrt och metodiskt med samhällsviktiga ramavtalsupphandlingar för hela offentliga sektorn. Projekten påbörjas med behovs- och marknadsanalyser som vi kommunicerar till omvärlden med förstudierapporter. Efter beslut påbörjas upphandlingsprocessen med upprättande av kvalificerade upphandlingsdokument i en helt digital miljö. När tilldelningsbeslut fattas övergår projektet oftast till att stödja en juridisk process med målet att nya avtal ska tecknas för offentlig sektor.

Vi söker juniora medarbetare som har ett stort intresse av IT och har kännedom om upphandlingsprocessen. Du är bekväm med att tala inför en grupp, har viss erfarenhet av att arbeta i projekt, har lätt att få människor att samarbeta och nå gemensamma mål och resultat.

Är du vår framtida kollega?

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • akademisk examen med inriktning mot datavetenskap eller systemvetenskap alternativt mot teknik, juridik eller ekonomi alternativt arbetat minst två år praktiskt inom offentlig upphandling med IT-inriktning och genomgått relevant utbildning enligt SOI eller CISilf eller annan likvärdig eftergymnasial utbildning.
  • har kunskaper om ramavtal och hur de används i den offentliga förvaltningen
  • god kunskap om upphandlingsprocessen och LOU

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har

  • praktisk erfarenhet av att genomföra IT-upphandlingar eller att svara på IT-upphandlingar från anbudsgivarsidan
  • har arbetat minst ett år med offentliga upphandlingar, eller alternativt minst ett år mot offentlig sektor på anbudsgivarsidan
  • projektledarerfarenhet
  • praktisk erfarenhet av statliga eller kommunala ramavtal genom att självständigt ha genomfört avrop från Statens inköpscentrals ramavtal eller andra inköpscentralers ramavtal     

Personliga egenskaper  

Som person arbetar du självständigt och strukturerat, är som kollega hjälpsam och delar gärna med dig av dina erfarenheter. Arbetet kräver god social förmåga, noggrannhet och servicekänsla. God analytisk förmåga där du samarbetar väl med andra, är krav för tjänsten. Vi söker en lagspelare som bidrar till en trevlig arbetsmiljö.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Tillträde snarast. Anställningen är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning, med placering i Stockholm.

Här kan du läsa en intervju med William Friberg som jobbar som upphandlare hos oss:

William Friberg, upphandlare på Statens inköpscentral – Kammarkollegiet

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.kammarkollegiet.se/jobb, inklusive CV och personligt brev, senast den 29 november 2021.

Kontaktpersoner

Hans Sundström, enhetschef, enheten för IT-upphandling, telefon 08-700 07 69

Karin Edstrand, SACO-S, telefon 08 – 700 08 48

Lisa Ericsson, ST, telefon 08 – 700 06 40.

Övrigt

Vi finns i moderna och verksamhetsanpassade lokaler på Slottsbacken i Gamla stan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

http://www.kammarkollegiet.se

 


Kontaktpersoner

Hans Sundström, enhetschef, enheten för IT-upphandling, telefon 08-700 07 69

Karin Edstrand, SACO-S, telefon 08 – 700 08 48

Lisa Ericsson, ST, telefon 08 – 700 06 40.

Sista ansökningsdag: 2021-11-29

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb