Ramavtal som kommer att annonseras, med planerad avtalsstart, finns med i den årliga upphandlingsplanen samt även upphandlingar som planeras för annonsering 2024.
– Det som jag hoppas upplevs som tydligare i årets upphandlingsplan är beskrivningen av avtalsinnehåll och vilken inriktning vi har på det tänkta avtalet, säger Fredrik Lovén, chef för kundstöd på Adda inköpscentral.
Han nämner det kommande ramavtalet för E-litteratur som exempel:
– Ambitionen där är att ha ett bredare och djupare sortiment än idag, men även fler prismodeller – detta utifrån våra erfarenheter av befintligt avtal och hur det nyttjas. Detta så det ska bli tydligare både för vår kunder men även leverantörer i kommande dialoger.
I en text på inköpscentralens webbplats utvecklas tankarna bakom upphandlingsplanen med bland annat en förhoppning att kommuner och regioner puffar på ”hemmaplan” för företag att delta i konkurrensen om ramavtalen.
– Vår förhoppning är att upphandlingsplanen passar in i kundernas egna planering om vad de behöver upphandla själva framöver och vad Inköpscentralen redan har upphandlat och erbjuder. Det blir ett sätt för offentlig sektor att mer effektivt använda sina resurser, säger Fredrik Lovén.
Han tillägger att viktiga delar inte är syns i upphandlingsplanen som hållbarhetsarbete, där Adda inköpscentral hänvisar till de mallar som används och som sammantaget täcker in 15 hållbarhetsaspekter.
– En annan del som inte är så synligt är hur vi arbetar med försörjningsberedskap, där har vi ett internt projekt igång som vi i närtid kommer informera om externt, säger Fredrik Lovén.
– Utifrån att omvärlden blir mer och mer komplex och allt geopolitiskt som händer så följer vi utvecklingen noga och tar in det i våra affärsanalyser och förstudier, men vi är även beredda att uppdatera både avtal och egen planering om situationen så kräver.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer