– Det har aldrig varit så enkelt och snabbt att hitta vad du letar efter i lagarna, EU-direktiven och författningskommentaren. Tidigare låg de lite överallt på webben. Var står det till exempel om arbetsrättsliga villkor, dynamiska inköpssystem eller krav på tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i lagarna? Med en app tar det en sekund att hitta, säger Magnus Josephson.
En första version släpptes redan 2011 och har lockat drygt 1 500 användare. Målgruppen har varit alla som arbetar professionellt med upphandling och den efterfrågan som Magnus Josephson sett tolkar han som att appen haft användare på alla kommuner och landsting samt många myndigheter, advokatbyråer och konsultföretag.
Men en ny, vassare version menar han att appen blir användbar även inom utbildning.
– Övningar blir enklare att genomföra eftersom studenter lättare kan hitta rätt lagrum, redan som nybörjare.
Totalt täcker appen 1 300 sidor lagtexter från LOU, LUF, LUK och LUFS. Förutom författningskommentarer och EU-direktiv har den även en ordlista och en bokmärkesfunktion för att ge översikt mellan olika sökningar och med möjligheter att skapa en egen ”digital LOU-lagbok”.
I jämförelse med andra appar är priset på 899 kronor högt.
– Men den går inte att jämföra med gratisappar. Detta är ett professionellt verktyg med kodad text och en kraftfull sökmotor att använda i jobbet, säger Magnus Josephson som hävdar att priset är lågt i en jämförelse med andra produkter.
– Vill man exempelvis köpa traditionella lagböcker och juridisk litteratur så kommer kostnaden snabbt upp i flera tusen kronor och inte sällan som en årlig kostnad. Min app har en engångskostnad och är sökbar på ett helt annat sätt än böcker.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer