Modellen har pressat priserna med ungefär 15 procent jämfört med anbud från svenska företag, men projektet har också varit omgärdat av en del problem.
Vissa fel kvarstår efter genomförd efterbesiktning och allmännyttiga Trekövern har därför beslutat att hålla inne med 1,5 miljoner kronor i slutbetalning.
Under byggtiden visade det sig också att det polska företaget Tulcon SA saknade kollektivavtal under de första månaderna och projektet blev försenat med ungefär en månad på grund av svårigheterna att hitta arbetskraft.
-Problemen började redan efter juluppehållet då 24 av byggnadsarbetarna valde att inte återvända till Sverige. Förklaringen till detta manfall är att löneläget ökat kraftigt i Polen under den senaste tiden, säger Ulf Bengtsson, som är avgående vd för Treklövern.
På sociala medier har domen varit hård över projektet med en särskild Facebookgrupp med tusentals följare som kritiserat konstruktionen.
Men enligt Ulf Bengtsson är det vanligt att brister kvarstår även efter uppföljande besiktningar.
-Slutresultatet har blivit väldigt bra och vi är hemskt nöjda med det, säger han till Sveriges Radio Skåne med hänvisning till den förhållandevis låga byggkostnaden på omkring 16 000 kronor per kvadratmeter, exklusive moms.
Klippanavtalet växte fram sedan Sabo varit pådrivande i kontakter med utländska byggföretag för att öka konkurrensen i upphandlingar.
Att Klippan blev först i landet med en sådan totalentreprenad har Sabos vd Anders Nordstrand kommenterat som ”otroligt positivt och ett bevis på att vårt arbete för att locka utländska byggbolag till Sverige gör skillnad”.
-Det är ett tecken på att det går att påverka Sveriges höga byggpriser och det är bra för både bostadsbolagen, de blivande hyresgästerna och kommunerna. Bra hyresrätter till rimliga priser är en nödvändighet för ett bra samhällsbygge, säger han.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer