Om arbetet
I rollen ingår bl.a. följande

• aktivt arbete med systemadministration i vårt beställning- och fakturahanteringsverktyg
• bistå med administrativt stöd och support till beställare i verksamheten
• delta aktivt i den fortsatta utvecklingen av e-handel
• löpande kontakter med leverantörer i olika delar som gäller beställningar och fakturor
• ge råd och stöd till hela myndighetens medarbetare genom att informera och utbilda inom beställning och faktura

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

• utbildning på minst gymnasienivå
• goda kunskaper i Officepaketet
• erfarenhet av att ha arbetat med e-handel och elektroniska flöden
• grundläggande kunskaper i inköp inom offentlig verksamhet
• goda kunskaper inom IT
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i Visma Proceedo eller liknande system, samt goda kunskaper i engelska.

Du är leveransinriktad och vill kunna påverka och bidra och stimuleras av utvecklingsarbete. Du kommer med förslag på lösningar och har förmåga att se konsekvenserna av olika lösningsförslag samt tar ansvar för det gemensamma resultatet. Vidare ser vi att du som person är analytisk och logiskt lagd samt har hög egen drivkraft. Du är strukturerad och noggrann för att på bästa sätt kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i en stöttande och supportande roll då arbetet som inköpsadministratör förutsätter mycket kontakter både internt och externt. Det kräver att du är utåtriktad och en lyhörd relationsbyggare med en mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
På enheten finns idag 15 personer som arbetar i ett glädjefyllt och tillåtande samarbetsklimat. Våra olika roller består av inköpare/upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontroller och e-handelsansvarig, rese- och mötessamordnare, enhetsadministratör och enhetschef. Upphandlings- och inköpsenhetens huvuduppgift är att genomföra inköp och upphandlingar på ett effektivt, affärsmässigt och lagligt sätt samt stödja verksamheten vid Skolverket i inköpsfrågor.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 15 februari 2019. vi planerar att hålla intervjuer under vecka 10.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika kön, bakgrund och etnicitet.

Vi har våra ordinarie arbetsplatser i Värtahamnen men är också ibland på vårt kontor på Kungsholmen. I början av 2020 kommer hela Skolverket att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Yvonne Andersson Lundin
Enhetschef
08-5273 3716
Yvonne.andersson.lundin@skolverket.se