Det nya digitala verksamhetssystem som Malmö stad har infört i kommunens vård- och omsorgsenheter effektiviserar arbetet. Systemet syftar också till att i framtiden möjliggöra utbyte av information mellan olika vårdgivare.
– De digitaliserade processerna kommer att avsevärt förenkla arbetsrutinerna för våra drygt 8 000 användare och medföra bättre service för medborgarna, säger Björn Sassler, projektledare för systeminförandet i Malmö stad.
Införandet av systemet Lifecare från Tieto har tagit 15 månader att införa och utgör den första fasen av ett femårigt avtal värt 18 miljoner kronor.
– Det är ett mycket omfattande arbete som utförts på kort tid. Projekt av denna omfattning brukar vanligtvis ta åtminstone två år att genomföra, men vi är redan igång, säger Bertil Sjöström, enhetschef på Stadskontorets välfärdsavdelning.
Systemet hanterar hela kedjan från hantering av dokumentation och schemaläggning till boendeadministration, återrapportering av utförda insatser och arkivering. Det kan i framtiden vara ingångsportal till vård- och omsorgsverksamhet för kommunens alla brukare.
Leveransavtalet ger kommunen möjlighet att avropa fler tjänster från Tieto. Avtalsperioden sträcker sig till år 2018 med option på ytterligare fem år. Fler mobila lösningar och medborgartjänster som ger kommuninvånarna möjlighet till utökad självservice via kommunens hemsida är exempel på funktioner som kan tillkomma.
Kommentatorerna ansvarar för sina egna kommentarer