Örebro kommun söker Enhetschef till upphandlings- och uppföljningsavdelningen

Vill du bidra till att göra vardagen enklare för örebroarna? Hos oss får du ett stimulerande, utmanande och utvecklande jobb, välkommen med din ansökan!

Vi söker nu en engagerad och erfaren chef till upphandlings- och uppföljningsavdelningen som består av 23 kompetenta medarbetare.

Arbetsbeskrivning
I enhetschefsrollen som är en nyinrättad tjänst, ansvarar du för den operativa ledningen av avdelningen. Du är underställd upphandlings- och uppföljningschefen och som chef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Förändringslednings- och kommunikationsansvar ingår också i befattningen.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Du blir en del av en arbetsgrupp som präglas av ansvarstagande, generositet och höga ambitioner och du erhåller kontinuerlig kompetensutveckling.

Kompetenskrav
– Lämplig högskole-/universitets utbildning som arbetsgivarens bedömer som relevant, t.ex. juridik, samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning.
– Dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet med ansvar för personal-, ekonomi- och verksamhetsfrågor.
– Erfarenhet av ledning och styrning av utvecklings- och förbättringsarbete.

Du är en naturlig ledare som gärna arbetar självständigt såväl som i team. Du har ett proaktivt arbetssätt och är drivande vilket innebär att du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt angreppssätt och når uppsatta mål. Du är bra på att entusiasmera och har ett coachande förhållningssätt som skapar engagemang hos dina medarbetare. Du är kommunikativ, flexibel och har lätt för att etablera och behålla relationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som vill kunna påverka, göra skillnad och som vill arbeta med en dynamisk och utvecklande verksamhet.

Övrigt meriterande
– Erfarenhet av upphandlings- och/eller uppföljningsverksamhet. 
 Erfarenhet från arbete i en politikerstyrd organisation.
– Erfarenhet av att arbete med LOU, LOV, LSS, SOL, Skollagen.

Om arbetsplatsen
Avdelningen upphandling och uppföljning ansvarar för upphandling och uppföljning av kommunens varor,  tjänster och entreprenader. I ansvaret ingår att säkra konkurrensneutralitet och ombesörja att upphandlingar är rättssäkra, hållbara och med sociala krav. Avdelningens åtagande innefattar även godkännande, tillståndsgivning, tillsyn, insyn och uppföljning av privata utförare av kommunal service.

Avdelningen är en del av kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter.

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning, Heltid
Tillträde: Snarast
Antal tjänster: 1

Ansökan
Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är maj 2017.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Kontaktpersoner

Eva Nordlund
Upphandlings- och uppföljningschef
019-21 55 42

Carina Laurin Stensson
Facklig kontaktperson, SACO
019-21 30 96

Vision Exp.
Facklig representant
019- 21 12 02