Fortifikationsverket söker E-handelsspecialist

Ort: Eskilstuna, Södermanlands län
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om Fortifikationsverket
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Om arbetsplatsen
Upphandlingsenheten inom Fortifikationsverket är en modern inköps- och upphandlingsenhet som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som e-handelsspecialist hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
E-handelsgruppen består idag av en e-handelsansvarig och en e-handelskoordinator, gruppen är i tillväxt och behöver nu utökas med en e-handelsspecialist. Du kommer att arbeta nära ekonomienheten för att säkerställa effektivisering i fakturaflöden och samarbeta med upphandlarna gällande e-faktura och e-handel.

Som e-handelsspecialist kommer du att medverka till utvecklingen av inköps- och fakturahanteringsprocessen, kopplat till e-handelssystemet. Du kommer att planera och arbeta med utbildning och stöd till våra användare, anslutning av leverantörer för elektroniska fakturor samt elektroniska beställningar. Vidare kommer du att hantera produktkataloger, skapa inköpsformulär och säkerställa att olika typer av beställningar kan göras i e-handelssystemet.

E-handelsgruppen arbetar med verksamhetsutveckling genom att öka användning och funktionalitet i systemet i samråd med organisationen och leverantörer där målet är att alla beställningar ska genomföras i systemet.

Resor ingår i tjänsten då Fortifikationsverket har verksamhet i hela landet.

Kvalifikationer
För den här tjänsten har du utbildning på högskola eller YH nivå inom område vi bedömer relevant för tjänsten alternativt har du tidigare erfarenhet av e-handel i ditt yrkesliv. Du behärskar engelska i tal och skrift och har körkort med minst klass B.

Meriterande kvalifikationer
Vi tror att för att lyckas på bästa sätt i rollen så har du kunskap om e-faktura standards (Svefaktura, PEPPOL,SFTI) statligt inköpsarbete, inköpsstatistik samt hur man genomför spendanalyser.
Har du erfarenhet av att implementera eller utveckla användningen av e-handel inom offentlig sektor eller till och med arbetat med att ställa krav i upphandling kopplat till e-handel är det en fördel. Har du dessutom erfarenhet av leverantörsanslutning för beställning och e-faktura är det ännu bättre.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara kreativ och flexibel kommer naturligt för dig. Arbetet ställer krav på att du är ansvarstagande och trivs med fokus på utveckling och att vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisation där samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidare anställningar i myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta inköpschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller Rekryteringsspecialist Jenny Bolinder 010-44 44 913.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 5 april. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Sista ansökningsdag
Söndag 5 april 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb