Migrationsverket söker strategisk chef för upphandling och inköp Norrköping

Ref: 3.3.1-2016-71546

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Migration är en av de stora globala framtidsfrågorna. Det är vår uppgift att förverkliga uppdraget från riksdag och regering och att möta de ständiga förändringarna i omvärlden med ökad effektivitet, kvalitet och service.
Migrationsverket handlar upp mycket stora volymer av tjänster och varor varje år. Att planering, samordning och genomförande av arbetet med upphandling, avtal och inköp sker på ett korrekt sätt är oerhört centralt för hela myndighetens arbete.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för vår upphandlings- och inköpsenhet och som vill leda det strategiska arbetet framöver. Vid enheten arbetar flera expertteam – medarbetare med ett stort engagemang och som har såväl bred som djup kompetens inom sina områden.
Du har ekonomi- och personalansvar för en enhet med medarbetare som alla är stationerade i Norrköping. En central del av ditt chefsuppdrag blir även att ansvara för arbetet med utveckling av metoder och verktyg för att säkerställa en fortsatt effektiv verksamhet.

Du kommer till en myndighet som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift. Det här är ett chefsjobb för dig som vill vara med på resan att utveckla Migrationsverket till en toppmodern myndighet!

Personliga kompetenser
Vi söker dig som har en gedigen chefsbakgrund samt erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet i förändring med goda resultat. Du behöver ha god kännedom om hela inköpsprocessen och förståelse för innebörden av offentliga upphandlingar enl. LOU.
Vi behöver dig som har akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska samt goda i engelska, såväl skriftligt som muntligt, är viktigt för denna tjänst. Din ledarbakgrund och förmåga är det allra viktigaste för oss. Vi lägger stor vikt vid att du har erfarenhet av och också kan verifiera att du med mycket goda resultat lett en verksamhet i förändring. Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, som har god förmåga till helhetssyn och som har erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet mot uppsatta mål. Som ledare skapar du delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till arbetsglädje, handlingskraft och effektivitet. Du visar ett gott omdöme och viktigt för oss är att du sedan tidigare har en omvittnat god samarbetsförmåga.

Upplysningar
Fram till den 24 maj ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv i vårt rekryteringsverktyg som du når via ”Sök jobbet” i denna annons.

Vill du veta mer
Vi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Agneta Värmon och Karolina Öberg kontaktpersoner.

Välkommen till oss!

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Kontaktpersoner

Agneta Värmon
ProAstri
070-732 55 00

Karolina Öberg
ProAstri
070-745 67 66


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *