Vill du vara med och skapa Sveriges ledande myndighet inom upphandling? Då vill vi att du söker dig till oss!

Som strategisk inköpare arbetar du med kvalificerad upphandling inom ramen för LOU och LUFS.

Avdelningen Inköp militära system ansvarar för att tillgodose behov av upphandlingskompetens och affärsrådgivning i samband med att militära system skall upphandlas. Avdelningen samlar upphandlingskompetens inom bl a områdena sjö-, flyg- och ledningssystem, soldatmateriel, ammunition och militära fordon för att realisera de affärer som behövs för att FMV ska kunna leverera materiel och tjänster till Försvarsmakten.

Avdelningen Inköp varor och tjänster ansvarar för inköpsområden som innehåller varor, tjänster och entreprenader som erfordras för driften av FMV och Försvarsmakten. Avdelningen samlar kompetens kring olika leverantörsmarknader bl a konsulter, utbildning och informationstjänster.

Båda avdelningarna deltar i det förutsättningsskapande arbetet i tidiga faser och har ett särskilt ansvar för att utveckla kunskap om och driva utveckling inom sin del av leverantörsmarknaden. I tvärfunktionella team utarbetas strategier som medför kostnadsreduceringar och nytta för Försvarsmakten.

Vi söker strategiska inköpare med placering i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli del av ett kompetent och engagerat team.

Ditt arbete som strategisk inköpare
Som strategisk inköpare kommer du både driva upphandlingar självständigt inom ramen för den kommersiella rollen och stödja projektledaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar förfrågningsunderlag, genomför anbudsutvärdering och förhandling samt följer upp ingångna leverantörsavtal. Det är den strategiske inköparen som, i enlighet med FMV kommersiella och juridiska riktlinjer, ansvarar för det kommersiella, ekonomiska och affärsjuridiska innehållet i de ingångna leverantörsavtalen. Som strategisk inköpare förväntas du bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Våra förväntningar på dig
Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet än den egna. Den strategiska inköparrollen ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Du ska ha akademisk examen (civilekonom, jurist eller civilingenjör) alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.

Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete och söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Det är meriterande att ha erfarenhet av upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) liksom att ha erfarenhet av räkenskapsanalys.

FMV bedriver en stor del av verksamheten i projektform varför det är meriterande att ha erfarenhet av projektarbete. Har du dessutom erfarenhet från enheternas marknadsområden är det meriterande.

Det är också meriterande att ha erfarenhet av att leda förhandlingar liksom att ha erfarenhet av kategoristyrt inköp.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen. Som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av en extern leverantör. Du ska vara svensk medborgare och godkänd säkerhetsprövning är ett krav för anställning.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen: Skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson Saco-S, Marie Strömberg OFR/S/Försvarsförbundet, Henrik Rudolfsson OFR/O, Göran Stolpe Seko. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Håkan Sundin enhetschef Inköp ledningssystem 070-512 07 63 eller Jaliya de Soysa enhetschef Inköp Externa resurser och tjänster 070-147 54 11

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2017-08-20

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se