Skatteverket söker Handläggare/strategisk inköpare

Handläggare/strategisk inköpare

Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som strategisk inköpare

innebär att du arbetar med inköp på taktisk och strategisk nivå genom kategoristyrning (category management). Arbetet bedrivs tillsammans med andra kollegor med olika kompetenser inom enheten samt den beställande verksamheten. Du kommer bland annat att medverka vid utveckling av inköpsstrategier, bygga upp och driva kategoriteam, inventera behov och ansvara för analyser. Du driver och genomför upphandlingar, större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU och ansvarar för rapportering och uppföljning. Vidare utvecklar du leverantörskontakter och ansvarar för avtalsinformation.

Skatteverkets inköpsenhet är central för både Skatteverket och Kronofogden. Inköpsarbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv i dialog med verksamheten, med allt från behovsinventering till uppföljning och analys. Inköpsenheten består av ett 60- tal medarbetare och är uppdelad i tre sektioner med operativa och strategiska roller i varje sektion. Därti finns ett sekretariat med bl.a. en controller, upphandlingsjurister och administrativt stöd. Inköpsenheten tillhör administrativa avdelningen på huvudkontoret i Solna.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

  • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som är till nytta för medborgare och företag
  • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
  • en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

  • har en genomförd yrkesinriktad utbildning inom området inköp alternativt en högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom juridik eller ekonomi
  • har minst två års aktuell erfarenhet av relevant arbete har god erfarenhet och kunskap om LOU
  • har erfarenhet och förmåga att använda IT-verktyg och stödsystem inom upphandling/inköp har god förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • är driven och fokuserad på att genomföra dina arbetsuppgifter
  • är strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete
  • kan samarbeta med andra och bidrar till att gemensamma uppgifter utförs är förtroendeingivande, du står för din sak och håller vad du lovar
  • har en god analytisk förmåga.

Det är meriterande om du har upphandlat lokalvård, livsmedel, har erfarenhet från arbete med lokalvård- och livsmedelsamordning samt om du har arbetat med upphandling i en större organisation. Det är också meriterande om du som köpare har genomfört ett flertal upphandlingar i enlighet med LOU.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Anställningen är tills vidare. Vi kan komma att tillämpa provanställning i sex månader.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 27 april 2017

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Om du har frågor kontakta: 

Anders Berggren
sektionschef
010-572 31 85

Bo Söderkvist
HR-konsult
010-574 93 69

JanErik Åberg
facklig kontaktperson ST
010-574 89 75

Sonja Öhrbecker
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46