Upphandlare till Sundsvall Elnät

Sundsvall Elnät är ett helägt kommunalt bolag med huvudsakligt uppdrag att se till att det fungerar och lyser hos Sundsvallsborna. Vi bygger, driftar och förvaltar elnätet i Sundsvall med omnejd. Det är vi ensam om att göra eftersom vi är elnätsägare. Vi har gjort det i mer än 100 år och har idag drygt 27 000 privatkunder och drygt 700 företags- och industrikunder.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att, i nära samarbete med beställare och sakkunniga, självständigt handlägga kvalificerade upphandlingar av varor och tjänster. Arbetet handlar även om att arbeta med förbättringar av inköp och upphandlingsrutiner i nära samarbete med övriga verksamheter, samt om kvalitetskontroll av befintliga avtal. Verksamheterna är inom försörjningssektorn och följer LUF vid upphandlingar. Resor förekommer i arbetet inom verksamhetsområdet som är i södra och mellersta Norrland.

Kvalifikationer

 • Minst några års arbetslivserfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och inköp med fokus på upphandlingar.
 • B-körkort.
 • Gärna utbildning på högskolenivå med inriktning mot inköp, ekonomi, juridik, eller liknande som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
 • Goda datorkunskaper i MS Office programmen.
 • Att du uttrycker dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift.
 • Erfarenhet från affärsdrivande verksamheter är meriterande.

Det är meriterande om du har:

 • Teknisk erfarenhet av exempelvis infrastruktur, el och/eller bredband från energi- och telekombranschen.
 • Erfarenhet av elektroniskt upphandlingssystem.

Dina personliga egenskaper

Vi söker en erfaren upphandlare som självständigt kan samordna och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt. Du är serviceinriktad och har god förmåga att skapa goda kontakter och relationer i yrkesmässiga sammanhang. Vidare har du ett strukturerat och målmedvetet arbetssätt och en god kommunikativ förmåga.

I din vardag hos oss vägleds du av orden; mångfald, ärlighet, tillit, tillgänglighet och ansvar där vi gemensamt jobbar för vår vision att med el göra det goda livet möjligt i Sundsvall!

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

På Sundsvall Elnät har vi flexibel arbetstid då vi tycker att det är viktigt att våra medarbetare skapar sig en sund balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över vårt strategiska arbetsmiljöarbete och tillsammans skapar vi förutsättningar för att du ska kunna ta hand om din egen hälsa.

 • Anställningen är tillsvidare på heltid.
 • Tillträde enligt överenskommelse.
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt alkohol- och drogtest vid nyanställning av personal.
 •  Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare , Magnus Steggo, Vision på tfn 060-658 55 83.

Låter detta intressant? Då är du välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 28 maj 2017.

För mer information om tjänsten är du välkommen att rekryteringsspecialist Benitha Berg på tfn 060-19 16 38.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.