Upphandlare till Vaxholms stad

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare.

För mer information om Vaxholm: http://www.vaxholm.se

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas.

Till kommunledningskontoret söker vi nu en upphandlare. Tjänsten är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av 7 medarbetare. Vi är ett litet team med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter internt och externt. Vår organisation är liten, vilket innebär ett självständigt arbete och närhet till andra medarbetare inom stadens verksamheter. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Kraven är höga, men vi utlovar ett både utvecklande och roligt arbete.

Vaxholms stad är en av de kommuner som från uppstartsfasen ingår i det regionala samarbetet med Stockholms Inköpscentral (StIC), ett samarbete som stadigt expanderar. Vi samverkar även kring upphandlingar med närliggande kommuner i Stockholm nordost.

Du kommer att genomföra upphandlingar för stadens verksamheter. Arbetet omfattar hela processen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till förvaltning av avtal och ramavtal. Upphandlingarna genomförs i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdarna. Vi arbetar i upphandlingssystemet Visma Tendsign. Du förväntas också att tillsammans med övriga medarbetare delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Du kommer att arbeta med avtalsuppföljning, framtagande av statistik och administrera avtalskatalogen.

Kvalifikationer

Du kan:
– I nära samarbete med verksamheterna självständigt handlägga upphandlingar av varor och tjänster med varierande komplexitet samt utforma ramavtal.
– Och har erfarenhet av offentlig upphandling (LOU).
– Leda och delta i upphandlingsprojekt. – Samarbeta med såväl kollegor, som övriga personer inom organisationen och våra leverantörer.

Du har:
– För uppdraget en adekvat utbildning.
– Upphandlarerfarenhet från offentlig sektor.
– Praktisk erfarenhet av att leda och driva projekt.
– En affärsmässig grundsyn, god servicekänsla och samarbetsförmåga.
– Lätt att uttrycka dig väl, såväl skriftligt som muntligt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Efter annonseringstidens utgång sker urval av kandidater och kontakt sker för bokning av intervjuer. Vi undanber oss alla erbjudanden om bemannings-, annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering.

Arbetslivserfarenhet
Upphandlare: erfarenhet efterfrågas

Om lön
Månadslön Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor
Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Liselotte Lundmark, Personalhandläggare HR, Telefonnummer: 08-541 708 17
Maria Nilsson Berg, HR, Telefonnummer: 08-541 708 21
Koray Kahruman, Ekonomichef, Telefonnummer: 08-541 709 90

Ansökan
Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 13 augusti 2017.