Upphandlingscontroller till internservice i Staffanstorps kommun

Referensnummer: 2017-247

Har du erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor och vill utvecklas i en roll där du snabbt får mycket ansvar och får arbeta självständigt och brett inom kommunens olika områden? Ta då chansen och sök tjänsten som upphandlingscontroller i Staffanstorps kommun! Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som upphandlingscontroller innebär ett självständigt arbete med fokus på att säkerställa att upphandlingsarbetet i kommunen sker på ett professionellt, affärsmässigt och rättssäkert sätt. Du bevakar avtalstider, avtalstrohet och arbetar kontinuerligt med att identifiera effektiviseringspotentialer genom bättre samordning och enhetliga arbetssätt. En viktig del i tjänsten blir att ta fram och presentera statistik i syfte att skapa kontroll och tillförlitliga beslutsunderlag.

Du bistår verksamhetsansvariga med kunskap och rådgivning inom områdena upphandling, avrop och avtal. Ett visst mått av utvecklingsarbeten ingår i tjänsten, exempelvis att ansvara för och utveckla kommunens avtalsdatabas och delta i kommunens arbete med att implementera E-handelssystem. Du rapporterar direkt till ekonomichefen/chefen för internservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen upphandlingsbakgrund, minst 3 års erfarenhet av upphandling, har goda kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) samt relevant akademisk examen, gärna med juridisk inriktning.

Som person är du en dokumenterat skicklig kommunikatör med stor förmåga att initiera och självständigt driva utvecklingsfrågor. Du har ett analytiskt sinne och ett strukturerat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Frågor angående tjänsten besvaras av Cecilia Jansson, tel. 046-25 12 29.

Välkommen med din ansökan via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen, senast den 4 juni 2017.