Västra Mälardalens Kommunalförbund söker upphandlare till den administrativa avdelningen

Västra Mälardalens Kommunalförbund ger medlemskommunerna Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar med tillhörande kommunala bolag och förbund service och support inom bland annat räddningstjänst, lön, krisberedskap, upphandling, IT och telefoni. Förbundet har totalt cirka 170 anställda varav ca 70 inom administrationen och 100 inom räddningstjänsten.

Vår värdegrund innebär att alla medarbetare ska känna stolthet i att arbeta i Västra Mälardalen kommunalförbund. Det når vi genom att visa respekt för varandra, engagemang , ha uppdragsgivarna i fokus och att allas gemensamma insatser bidrar till ett gott resultat för helheten.

Till vår upphandlingsenhet inom Västra Mälardalens Kommunalförbund söker vi nu en Upphandlare alternativt Junior upphandlare med placeringsort Köping.

Förbundet tillhandahåller upphandlingsservice åt medlemskommunerna Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar samt flera av de kommunala bolagen inom dessa kommuner.

Vi erbjuder Dig ett omväxlande och intressant arbete inom Västra Mälardalens Kommunalförbund. Låter nedanstående intressant? Då är Du välkommen att söka tjänsten.

Arbetsuppgifter
Förbundets upphandlingsenhet består av 5 medarbetare och ingår i förbundets specialistavdelning. Upphandlingsenheten ska hålla en för förbundsmedlemmarna gemensam upphandlingsfunktion med uppgift att samordna upphandlingar av varor och tjänster. Uppdraget är att tillgodose behovet av specialistkompetens inom upphandlingsområdet. Upphandlingsenheten genomför enskilda, gemensamma och samordnade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader på uppdrag av förbundsmedlemmarna. Upphandlingsenheten handhar ramavtalsupphandlingar för förbundsmedlemmarna.

I tjänsten ingår att driva och ge stöd åt förvaltningsorganisationerna i inköps- och upphandlingsfrågor inom kommunerna och deras bolag. Utifrån sökandes kompetens och kvalifikationer kan tjänst komma att bli Upphandlare, alternativt Junior upphandlare.

Kvalifikationer och övriga meriter
Du ska ha akademisk examen eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik, IT och/eller teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift.

Meriterande är tidigare erfarenhet av offentligt upphandlings-/inköpsarbete och kunskap om gällande handelslagstiftning och den lagstiftning (LOU) som reglerar offentlig upphandling.

För att lyckas i ditt arbete ser vi att du är en driven, analytisk och engagerad person. Du har hög social kompetens och har lätt för att skapa nya och goda relationer, trivs med att samarbeta, ge stöd och service samt har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du initiativtagande, självgående och drivs av att bidra med ständiga förbättringar.

Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är önskvärt, likaså erfarenhet av förhandlings- och projektarbete samt Entreprenadrätt.

Tjänsten kräver att du har ett B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande.

Övrigt
Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

När du skickar in din ansökan godkänner och samtycker du till att Västra Mälardalens Kommunalförbund behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Körkort klass B – Bil.

Arbetsgivare
Västra Mälardalens Kommunalförbund

Varaktighet/Arbetstid
Heltid. Tillsvidare

Lön 
Månadslön
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-01-08
Ange referens: 2018/142

Kontaktpersoner
Avdelningschef Anders Melkersson, 0221-67 00 81
Upphandlare Maria Söderberg, 0221-67 00 83
HR-specialist Mikael Hellberg, 0221-251 22

Fackliga kontaktpersoner
Förvaltningsledare Hillevi Tammaru, 0221-67 00 33
Lönekonsult Hanna Westerberg, 0221-67 00 61


Sista ansökningsdag
2019-01-08

Ange referens
2018/142

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *