Göteborgs universitet söker upphandlare

Diarienummer: PAR 2019/207
Arbetsform: Tillsvidareanställning
Placering: Ekonomienheten
Sista ansökningsdag: 2019-03-05

Har du ett brinnande intresse för upphandling och kunskaper inom entreprenadjuridik och dessutom en förmåga att arbete proaktivt och driva arbetet från kravställning till genomförande? Då kan du vara Göteborg universitets nya upphandlare.

Ekonomienheten ansvarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Vid enheten arbetar 40 personer. Tjänsten som upphandlare finns inom upphandlingssektionen på ekonomienheten. Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Upphandlingssektionen består av totalt sju medarbetare; fem upphandlare, en upphandlingsjurist samt en sektionsledare, upphandlingschef. Nu söker upphandlingssektionen en medarbetare till en ny spännande anställning.

Arbetsuppgifter

Sektionen och du som upphandlare genomför alla upphandlingar över direktköpsgränsen. Upphandlingarna omfattar både ram- och köpavtal, allt från konsulttjänster till avancerad forskningsutrustning. Upphandlingar genomförs både på svenska och på engelska. Befintligt upphandlingsstöd är TendSign och universitetet har e-handelssystemet VismaProceedo.

Upphandlingssektionen och du som upphandlare svarar för följande uppgifter:

  • Samordning, löpande planering, genomförande av upphandlingar och uppföljning av avtal
  • Arbete med att ansluta ramavtalsleverantörer till e-handelssystemet
  • Utbilda och informera verksamheten
  • Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor
  • Utveckling av sektionens gemensamma arbetsmetoder, processer, rutiner samt mallar och dokument

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i upphandlarrollen förutsätts att du har en flerårig erfarenhet av inköp och upphandling, gärna från bygg och fastighetsbranschen. Har du kunskap och erfarenhet inom entreprenadjuridik, LOU och allmänna bestämmelser, AB, ABT, ABFF och ABK, ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd. Vi söker dig som är: Civilingenjör, jurist, ekonom eller har annan relevant akademisk examen.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och pragmatisk i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta personer att arbeta mot samma mål. Du har en förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt och skapa förtroendefulla relationer med institutioner, fakulteter och övriga enheter inom universitetet. Du måste tillfullo behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, 100% med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Provanställning kan komma att tillämpas. tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Eva Nordlund, Upphandlingschef, 0705-180 900 eva.nordlund@gu.se eller Peter Tellberg, Ekonomichef, 076-618 64 86 peter.tellberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Sista ansökningsdag
2019-03-05

Diarienummer
PAR 2019/207

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb