Inköpare med IT-inriktning

I din roll som inköpare kommer du att arbeta med hela inköpsprocessen gentemot våra kunder. På Telge Inköp jobbar idag 23 personer, alltid med affären i fokus. Tillsammans står vi för en total inköpsvolym om cirka 4 miljarder kronor per år.

Inköpare på Telge Inköp

Som inköpare av IT kommer du självständigt att leda och genomföra upphandlingar, oftast i projektform. Vi erbjuder dig spännande och utvecklande uppdrag – här jobbar du med flera uppdrag parallellt och med olika kunder, vilket gör arbetet varierat med många nya infallsvinklar. Du kommer även att stödja och ge råd till våra kunder, marknadsbevaka och följa upp leverantörer.

Inom kategorin IT jobbar inköparna med underkategorierna IT hårdvara, telecom, mjukvara och IS/IT tjänster. Kategorierna kan komma att förändras beroende på att IT blir mer och mer tjänstefierat. Du arbetar med kategoristyrning som leveransmodell och har en central roll i hela processen, från analys och strategi till upphandling och uppföljning.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

  • Representera Telge Inköp i olika interna och externa forum.
  • Arbeta med ständiga förbättringar och vara delaktig i verksamhetens utveckling.

Du blir en del av varu- och tjänstegruppen. Här finns idag sju kunniga kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap.  Vi har bra teamkänsla, högt i tak och snabba beslutsvägar. Hos oss får du chans att fortsätta växa och utvecklas inom upphandling. Vi tillämpar årsarbetstid vilket gör att du har möjlighet att planera din arbetstid.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en lagspelare, ser möjligheter och kan möta utmaningar. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta resultatinriktat, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig, har en bra förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du har goda projektledaregenskaper och ett härligt driv där du ser till att skapa affärsmässiga resultat såväl för oss som för kunden. Du är duktig på att anpassa dig till nya människor och miljöer. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet.

Krav

  • Relevant akademisk examen eller genomförd inköpsutbildning på yrkeshögskola, certifierad inköpare eller relevanta kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Bra kunskaper i Officepaketet, främst Excel.

Meriterande

  • Flerårig erfarenhet av arbete i IT-branschen.
  • Erfarenhet av IT-upphandling.
  • Erfarenhet av anbudslämnande i IT-branschen.
  • Kunskap i (LOU), Lagen om offentlig upphandling.

Jobba hos Telge

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas och ger ett stort mått av frihet under ansvar. Vi tillämpar årsarbetstid. På Telge har vi en bra teamkänsla med goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag.

Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Britt-Marie Hedlund, 08-550 230 41. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, senior HR-specialist 08-550 220 91. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Sara Sundvik Runne för SACO.

Du når dem båda på 08-550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.


Sista ansökningsdag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 3 december 2017.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr.