Järfälla kommun, ekonomiavdelningen söker upphandlingschef

Om arbetsplatsen

Som upphandlingschef leder du sex kompetenta och drivna medarbetare på upphandlingsenheten som tillhör ekonomiavdelningen på kommunstyrelseförvaltningen. Ekonomiavdelningen består av tre enheter som arbetar med budget och uppföljning, redovisning samt upphandling. Vi erbjuder dig en utmanande roll i en expansiv kommun med höga ambitioner där du får möjligheten att utveckla upphandlingsenhetens arbete! Tjänsten är placerad i kommunhuset som ligger precis bredvid Jakobsbergs station.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingschef leder, samordnar och prioriterar du arbetet för våra upphandlare som arbetar mot olika förvaltningar. Tillsammans utvecklar ni rutiner och arbetssätt för att gemensamt arbeta mot uppsatta mål.

I rollen identifierar du förbättringspotential för att säkerställa att kommunen har effektiva och välfungerande processer inom upphandling och driver dessa framåt tillsammans med aktuella aktörer. Du ansvarar för att kommunen präglas av kvalitetssäkra, effektiva och hållbara upphandlingar samt har ett affärsmässigt förhållningssätt och fokus inom ramen för upphandlingslagstiftningen.

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med huvudfokus på att leda dina medarbetare framåt men också följa upp hur arbetet fungerar. I tjänsten samarbetar du tätt med vår upphandlings- och inköpsstrateg och du är direkt underställd ekonomidirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda, engagera och motivera dina medarbetare och ta fram det bästa hos andra och dig själv. Du trivs i en ledande roll och med ett gott omdöme är du tydlig och skapar förtroende och delaktighet hos dina medarbetare. Som person är du utåtriktad, skapar lätt nya kontakter och bygger goda relationer.

Du tänker strategiskt och har ett övergripande perspektiv där du kommer med nya idéer och angreppssätt i dina frågor. Vi ser att du har goda kunskaper inom LOU, utbildning i offentlig upphandling och en bred upphandlingskompetens från offentlig sektor.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med upphandlingar. Det är meriterande om du har varit chef tidigare, har erfarenhet av entreprenadupphandlingar och att handlägga överprövningsärenden.

Vi tror att du är målinriktad, tycker om att arbeta med verksamhetsutveckling och ser möjligheter i förändring.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Gör din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.
Referensnummer: A888447
Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Övrigt

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Generell information


Sista ansökningsdag
2019-09-13

Referensnummer
A888447

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb