MSB söker upphandlare


Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Vår vision är ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. MSB:s värdegrund bygger på att myndigheten ska vara öppen, kompetent och drivande med fokus på individen och samhället.

Vi har verksamhet på flera orter i Sverige – främst Karlstad, Stockholm, Revinge och Sandö samt viss verksamhet i Kristinehamn och Rosersberg. Vi är totalt cirka 950 anställd. I Revinge och Sandö bedriver vi utbildning i skydd mot olyckor och krisberedskap. Vi är en myndighet under regeringen och sorterar administrativt under justitie- och inrikesministerns ansvarsområde vid Justitiedepartementet.

Är du vår nya upphandlare?
Vill du också vara med och göra skillnad så kanske det är just du som är vår nya upphandlare. Upphandlingsenheten är sedan halvårsskiftet 2018 en egen enhet och vi söker nu nya medarbetare till vårt härliga team som idag består av tio medarbetare. Förutom roliga arbetskamrater och intressanta arbetsuppgifter erbjuder vi bland annat våra medarbetare en stimulerande arbetsmiljö i form av ljusa, nya och moderna lokaler med närhet till bra kommunikationer. Vi arbetar aktivitetsbaserat och strävar mot det papperslösa kontoret.

Våra aktivitetsbaserade kontor är uppdelade i olika zoner; en aktiv, en lugn en tyst zon. Det är våra behov för stunden som avgör vilken plats vi väljer. I våra tysta zoner arbetar man tyst och ostört. I de lugna zonerna sitter vi tillsammans med våra kollegor på liknande sätt som i ett öppet kontorslandskap I de aktiva zonerna finns bland annat loungedel där du över en kopp kaffe kan mötas för diskussioner, arbete i grupp eller enskilt. Vill man mötas ostört finns det massor av konferensrum i olika storlekar att välja på.

Vi erbjuder även flexibel arbetstid och är måna om att våra medarbetare ska ha stor möjlighet att hitta balans mellan arbetsliv och privatliv. Varje medarbetare erbjuds en friskvårdspeng och myndigheten har flera fritidsföreningar som anordnar gemensamma aktiviteter bland annat inom motion, hälsa och kultur.

Beroende på din ålder har du som statligt anställd mellan 28 och 35 semesterdagar.

Som nyanställd på MSB erbjuder vi en grundläggande och gedigen introduktion. Vi har ett stort utbud av interna och externa utbildningar för att ständigt höja våra medarbetares kompetens.

Dina arbetsuppgifter
Upphandlingsenheten genomför upphandlingar och avtalsuppföljningar inom området för all verksamhet inom MSB. Läs gärna mer om MSB:s verksamhet på vår hemsida. Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens upphandlingsprocess. Du kommer även att bidra till rådgivning och utbildning inom området. Arbetet innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom hela myndigheten. I tjänsten ingår resor framförallt till våra två kontor i Karlstad och Stockholm.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning inom juridik, statsvetenskap, ekonomi eller, annat relevant område, eller slutförd YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling och har arbetat minst två år med upphandling inom den offentliga sektorn.

Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att skapa dig överblick och se samband. Då arbetet innebär mycket kontakter behöver du även ha en mycket god samarbetsförmåga och kunna kommunicera väl både skriftligt och muntligt. Du är drivande, har förmåga att arbeta självständigt, samt är noggrann och stresstålig. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad i Stockholm alternativt Karlstad. MSB tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Övrigt
Vi har även ett vikariat som upphandlare med referensnummer 2018/220 och som sträcker sig fram till 2019-12-31. Gå gärna in på vår hemsida msb.se och läs mer om vikariatet.

Är du intresserad?
Har du frågor? Kontakta enhetschef Tove Frostvik eller upphandlare Lars Gerdes. Fackliga företrädare är Anna Anelius ST, Carin Hammarbo Saco-S och Ann-Britt Paradis Seko. Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (växel).

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 20 januari 2019, märkt med referensnummer 2018/217. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/217

Sista ansökningsdag: 2019-01-20


Referensnummer
2018/217

Sista ansökningsdag
2019-01-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *