Nacka kommun söker IT-inköpare till inköpsenheten

Nacka kommun, inköpsenheten

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill göra skillnad och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Är du en riktigt vass IT-inköpare? Fånga möjligheten att vara med på Nackas spännande utvecklingsresa inom digitaliseringsområdet!

I denna spännande tid när Nacka utvecklas snabbt och kommunen har ett stort fokus på digitalisering söker vi en driven, innovativ och affärsmässig IT & Telecom-inköpare för att förstärka vår kategoristyrda inköpsenhet i Nacka Stadshus. Vår ambition är att vara bäst i Sverige på att vara kommun och Inköp och Digitalisering är viktiga områden för att nå detta. Här behöver vi dig som vill bidra och göra skillnad i vårt viktiga arbete.

Ditt uppdrag som IT-inköpare i Nacka kommun
Du blir nyckelpersonen i att tillsammans med vår Digitaliseringsenhet driva IT-upphandlingarna i Nacka kommun och du kommer att ha en mycket viktig roll för att bidra till vår utveckling och våra mål. Som IT-inköpare kommer du att arbeta projektorienterat tillsammans med främst Digitaliseringsenheten men även andra verksamheter. Du kommer att driva Nackas upphandlingar inom IT, telecom samt verksamhetssystem i vid bemärkelse. Du kommer att få ett kategoriansvar för IT- och telecom-områdena samt utveckla kategoristrategier för dessa.

Du kommer att ansvara för att identifiera ökade värden samt utveckla och driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna ute i verksamheten. I uppdraget ingår allt från att bidra i tidigt skede i kravspecifikationen till att driva upphandlingsprocessen samt att delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa att Nacka gör kommersiellt bra affärer i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vi ser idag flera stora upphandlingar och har ett stort utvecklingsfokus framför oss och du kommer att säkerställa att vi driver upphandlingarna på ett mycket professionellt sätt. Komplexiteten i projekten kommer att variera, vilket kräver att du har erfarenhet och bredd samt att du är drivande och strukturerad i ditt konsultativa arbetssätt. Du kommer att ha många kontaktytor inom både digitaliseringsområdet och kommunen, så att du är lyhörd, kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer kommer att vara viktiga framgångsfaktorer.

Tjänsten är placerad vid inköpsenheten i Nacka stadshus. Enheten har idag sexton medarbetare och ansvarar för Nacka kommuns upphandlingar genomförs i samspel med verksamheten. Du rapporterar till inköpschefen som har mångårig erfarenhet av inköpsverksamhet i privat och offentlig sektor.

Din profil
Du har ett starkt intresse för digitalisering och utvecklingen inom IT-området och med ditt innovativa och drivna förhållningssätt griper du dig an upphandlingar och levererar utöver det vanliga. Du är van vid och trivs med att arbeta i projektform och vi tror att du har goda kunskaper om affärslogiken och juridiken inom IT-området. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att självständigt hantera många kontaktytor och flera projekt parallellt. Kopplat till detta har du en affärsmässig inställning i dina projekt och i ditt arbete.

Som person är du målinriktad och har hög egen drivkraft. Du drivs av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt/lösningar och trivs med att finna nya angreppssätt och affärsupplägg utifrån användarens behov.

Då arbetet innebär omfattande kontakter med kollegor internt samt med externa leverantörer, krävs det att du är utåtriktad och en lyhörd relationsbyggare med en mycket god samarbetsförmåga. Du tar självständigt ansvar för dina projekt och skapar strukturer och rutiner i ditt arbete. Du besitter en hög affärsmässighet och har en trygg personlighet med förmåga att vinna förtroende.

Du trivs med att arbeta i en politiskt styrd organisation och stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder när du bidrar och utvecklar kommunens digitaliseringsaffärer. Du har erfarenhet av IT- och telecom-upphandlingar och av att driva upphandlingar. Detta tillsammans med viljan att utvecklas liksom ditt strategiska sätt att lösa problem gör att dina affärer blir bättre än andras.

Vi ser gärna dig som är ingenjör, ekonom, jurist eller har en annan motsvarande universitetsutbildning med flera års erfarenhet inom IT- inköp eller andra komplexa inköpsområden. Även erfarenhet inom upphandling enligt LOU är meriterande, men inte ett krav.

Det här erbjuder vi!
En stimulerande roll på en trivsam arbetsplats i framkant med nöjda, engagerade och motiverade medarbetare som trivs med stort eget ansvar, flexibilitet och stora möjligheter till utveckling.

Ar­betsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbe­tar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också friheten i möjligheten att jobba hemma, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut så ansök gärna redan idag! Självklart är du välkommen med din ansökan fram till sista ansökningsdag den 3 juni 2019

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Nacka
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/293
Kontakt: Sebastian Nordgren, 087189160
Facklig företrädare: Yvette Forssmark, Vision, 08 718 91 68

Sista ansökningsdag 2019-06-03


Sista ansökningsdag
2019-06-03

Referensnummer
 2019/293

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb