Upphandlingsenheten befinner sig i en stark utvecklingsfas och behöver därför förstärkas med en upphandlare/strategisk inköpare som tillsammans med övriga medarbetare kan driva och utveckla arbetet på enheten.

Enheten har påbörjat ett strategiskt arbete med att dela in inköpen i inköpskategorier, tilldelat kategoriansvar samt med att ta fram analysunderlag för att kunna arbeta proaktivt, effektivt och långsiktigt med Naturvårdsverkets upphandlingar och övriga inköpsarbete.

Upphandlingsenheten, som tillhör förvaltningsavdelningen på Naturvårdsverket, driver och genomför upphandlingar i nära samarbete med verksamheten samt bistår i övriga upphandlings- och inköpsfrågor som verkets medarbetare har behov av och efterfrågar. Upphandlingarna avser såväl varor och tjänster. En stor del av våra upphandlingar avser konsult- och IT-relaterade tjänster.

Vi förväntar oss att du kommer till oss med fullt fokus och en vilja att bidra och i gengäld erbjuder vi dig trevliga och positiva kollegor och en mycket bra arbetsplats där vi helhjärtat arbetar med att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta strategiskt och operativt i en mycket spännande verksamhet. Arbetet bedrivs tillsammans med andra kollegor, med olika kompetenser, inom enheten samt den beställande verksamheten. Du kommer att utveckla inköpsstrategier där du förväntas inventera behov och identifiera synergier. Du kommer att bygga upp och genomföra inköpskategoriarbete, inklusive att ansvara för en eller flera egna inköpskategorier. Du driver och genomför upphandlingar, större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och ansvarar för rapportering och uppföljning. Du ger även stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor.

Vidare utvecklar du leverantörskontakter, nära kontakter med beställare och ansvarar för avtalsinformation.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap alternativt likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst 3-års erfarenhet som upphandlare/strategisk inköpare
  • Dokumenterad erfarenhet av att ha genomfört ett antal egna tjänsteupphandlingar, av olika omfattning och komplexitet, inom ramen för LOU, inom exempelvis IT, ekonomi och finans, resor, HR, kommunikation etc.
  • Goda juridiska kunskaper i LOU
  • Förmåga att uttrycka sig väl på svenska, både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande att ha arbetat som kategoriansvarig upphandlare/inköpare i annan organisation. Det är även meriterande med kunskaper i avtalsformulering och att ha genomfört utbildning i inköp och upphandling samt att ha goda kunskaper i engelska, skriftligt och muntligt.

Dina personliga egenskaper

Du är strategisk, analytisk, handlingskraftig och har mycket lätt att bygga goda relationer samt arbetar lösningsorienterat utifrån verksamhetens behov.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer. Samtliga kontaktpersoner når du på 010-698 10 00.

Lisa Hugosson, chef för Upphandlingsenheten

Monica Rosenberg, facklig representant, ST

Britta Wedin, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken.

Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Här kan du läsa mer om Naturvårdsverket och vårt uppdrag: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.