RISE söker Upphandlingsledare IT och/eller Teknik

Vill du vara med och bygga RISE inköpsfunktion?

RISE har under senaste åren genomgått en förändring där tre forskningsinstitut har gått samman och bildat en gemensam koncern. Detta ger oss stora möjligheter att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i sex divisioner och fortsätter nu byggandet av våra koncerngemensamma funktioner så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa. I denna förändring har inköpsfunktionen en viktig roll som ska svara mot de krav som ställs på RISE-koncernen inom inköpsområdet.

RISE söker nu till RISE Koncerninköp en Upphandlingsledare med inriktning IT och/eller teknik.

RISE Koncerninköp har ett huvudansvar för koncernens samordnade upphandlingar av varor och tjänster. Vi agerar även som RISE specialister inom inköps- och upphandlingsområdet och har en stödjande och konsultativ roll till hela koncernen.

En av våra upphandlingsledare kommer gå vidare i ny roll som inköpsanalytiker och vi söker nu hans efterträdare.

Vem är du?

För att trivas i rollen och med dess möjligheter och utmaningar bör du ha en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller teknik samt flerårig erfarenhet av att ha gjort upphandlingar med inriktning IT och/eller teknik inom ramen för Lagen om offentlig upphandling.
Har du även erfarenheter av kategoristyrning och strategiskt inköpsarbete är detta meriterande.
Du är analytisk och affärsmässig i din yrkesroll samt i eget upphandlingsarbete. Det är viktigt att du har hög servicekänsla, är självständig med god samarbetsförmåga samt kan förmedla information på ett pedagogiskt sätt. För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du kan kombinera din nyfikenhet och ditt driv med din analytiska sida samtidigt som du är lösningsfokuserad. Du ska även ha ett stort intresse för att skapa nytta och mervärde för den egna organisationen.

Då vi är ett bolag med stor teknisk bredd och flera av våra leverantörer är internationella, uttrycker du dig obehindrat på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.
Som upphandlingsledare på RISE Koncerninköp blir du en del av en framåtblickande och ambitiös inköpsfunktion som bidrar med att forma det framtida RISE.
Vårt sätt att arbeta reflekteras av hur världen runt omkring oss förändras; vi är flexibla, lyhörda och vi håller oss uppdaterade på vår omvärld. Genom nyfikenhet, lagarbete och nära dialog med marknaden, våra divisioner och affärsområden arbetar vi mot visionen att göra RISE till en internationellt ledande innovationspartner.

Vi erbjuder dig en utmanande roll inom en innovativ och engagerad organisation med ett starkt varumärke och med stora möjligheter, där människor trivs och vars ledord är värdeskapande, samverkan och oberoende. Placering för tjänsten är i Göteborg eller Borås och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

Välkommen med din ansökan senast 20 april 2018. Eventuella frågor besvaras av inköpschef Anna Brandt, 010-516 62 02.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, e-post linda.ikatti@ri.se och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21,
e-post lazaros.tsantaridis@ri.se

Om företaget

RISE Research Institutes of Sweden
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se