Upphandlare till Knivsta kommun

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun – där framtiden bor.

Vi söker en senior upphandlare, du kommer tillhöra Knivsta kommuns upphandlingsgrupp som idag består av 3 medarbetare. Vi upphandlar varor, tjänster och entreprenader i nära samverkan med verksamheten. Vi tillhandahåller också rådgivning inom anskaffning och avtalsförvaltning, samt genomför utbildningar inom upphandling och inköp.

Upphandlingsgruppen ingår i ekonomikontoret där bland annat även enheterna för redovisning, ledningsstöd (kvalitet och tillsyn), budget och uppföljning ingår.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare arbetar du självständigt mot kommunens verksamheter och genomför upphandlingar utifrån kommunens upphandlingsprocess och projektmodell.

Ditt uppdrag är att leda arbetet genom alla delar i upphandlingsprocessen, och du agerar som specialist inom upphandling och upphandlingsprocessens olika delar gentemot kommunens verksamhetsområden. Du kommer även att fungera som rådgivare till kommunens olika verksamheter i upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2 års kvalificerad erfarenhet av upphandlingsarbete. Därtill har du färsk erfarenhet av genomförande av upphandlingar samt god kunskap om LOU. Du har relevant högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande), alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Som person är du lyhörd, noggrann och vill utveckla både dig själv och verksamheten. Du har lätt för att lära, är självgående och är duktig på att formulera dig i skrift.

I rollen har du många kontaktytor både internt och externt varför det är viktigt med god kommunikativ förmåga, liksom att ha lätt för att samarbeta och att kunna skapa ett gott samarbetsklimat med olika yrkesgrupper.

Knivsta kommun genomför upphandlingar i Kommers eLite, det är därför meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsverktyget. Har du även erfarenhet av att arbeta i en politikerstyrd organisation är det positivt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken ”Lediga jobb”.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Vi kommer genomföra urval och intervjuer löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Ansök senast
 2018-01-31

Ange referens
A740454

Kontaktpersoner
Dan-Erik Pettersson
Ekonomichef
018-34 70 00
dan-erik.pettersson@knivsta.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *